Zbog granatiranja Palestine Juventus i Atletico otkazali utakmicu

Trebalo se igrati u Tel Avivu

Zbog granatiranja Palestine Juventus i Atletico otkazali utakmicu

E. Škorić

U izraelskom Tel Avivu u nedjelju navečer trebala je biti odigrana prijateljska utakmica između Juventusa i Atletico Madrida, ali je odgođena.

Sukob između Palestine i Izraela ponovo je eskalirao posljednjih sati i, kako javljaju palestinski mediji, niz projektila koje je ispalila izraelska vojska ubilo je osam ljudi.

Zbog daljnjeg bombardiranja Pojasa Gaze, meč je otkazan, a trebao je da bude generalna proba i za jedne i za druge pred početak nove sezone.

Predstavnici Juventusa smatrali su da grad nije u mogućnosti osigurati sigurnost igrača i odlučili su ostati u zemlji. Sličnog mišljenja je i Atletico Madrid, čiji igrači također nisu letjeli u Izrael.

Ubrzo nakon toga Sky je službeno objavio da je meč otkazan. Za sada se ne zna hoće li se duel pomaknuti za neki drugi termin ili je definitivno otkazano. Pronalaženje novog datuma može biti problem jer obje ekipe uskoro počinju ligu.

Juventus će 15. avgusta u ponedjeljak od 20:45 sati odmjeriti snage sa Sassuolom, dok Atletico Madrid istog dana igra protiv Getafea od 19:30 sati.

Što se tiče predsezonskih mečeva, Juventus je igrao protiv Real Madrida (0:2), Barcelone (2:2) i pobijedio je Guadalajaru sa 2:0. Atletico je pobijedio Numanciju s 4:0, Manchester United 1:0 i Cadiz (4:1).

Obje ekipe imaju velike ambicije pred novu sezonu, naročito Juve koji se dobro pojačao i želi da vrati Scudetto u svoje vetrine, dok će Atleticu biti pakleno u borbi s Barcelonom i Real Madridom za sami vrh tabele.

Stara dama je tokom ljeta dovela neke sjajne igrače poput Bremera, Pogbe i Di Marije, dok su klub napustili Chiellini, Bernardeschim Demiral, Dybala i De Ligt, koji je prodan Bayernu za skoro 80 miliona eura.

Atletico nije previše trgovao. Dovedeni su tek Samuel Lino, Borja Garces i nahuel Molina, dok su neki igrači napustili klub, a najznačajniji je odlazak Luisa Suareza kome je istekao ugovor.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi