Amoah i Bekrić na sarajevskom aerodromu

Uskoro će odraditi prvi trening sa novim saigračima

Navijači Željezničara odahnuli: Amoah stigao u Sarajevo, dočekao ga Bekrić

Samir Mlaćo
FK Željezničar je protekle sedmice potvrdio dogovor sa Josephom Amoahom, sada već bivšim članom FK Rudar Prijedor.

Brzonogi Amoah je pružao sjajne partije u Prijedoru, no ni to nije pomoglo Rudaru da se spasi.

Imao je nekoliko ponuda, a na kraju se odlučio za dolazak na Grbavicu.

Videom je potvrdio da dolazi u FK Željezničar, te je pozdravio sve zaljubljenike u plavu boju.

Danas oko 12 sati je stigao u Sarajevo, a na aerodromu ga je dočekao iskusni vezista Plavih Samir Bekrić, koji uporedo obavlja i sjajan posao u rukovodstvu kluba, tačnije transfer politici kluba.

Prije Amoaha na Grbavicu je stigao njegov saigrač iz Rudara Santos Clerismario koji je vrlo brzo opravdao očekivanja i dobio brojne pohvale.

Pohvale su tako otišle i za Bekrića te Upravu kluba sa Grbavice koja je i pored ne baš dobre financijske situacije u klubu uspjeli dovesti kvalitetna pojačanja. Amoah se povezivao i sa HŠK Zrinjski te FK Sarajevo, no sa Grbavice su tvrdili već ranije da je sve dogovoreno i da do promjene plana neće doći. To se na kraju i obistinilo.

Dvadesetogodišnji krilni fudbaler potpisao je dvogodišnji ugovor.

Amoah je prošao omladinske selekcije Accra Lionsa i slovačkog Trencina, a u februaru 2021. godine dolazi u prijedorski Rudar.

U prošloj sezoni odigrao je 27 utakmica za Rudar na kojima je postigao sedam golova i dodao tri asistencije. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u petak poražen od Veleža, a nogometaši su zatim dobili dva slobodna dana. Već na narednom treningu očekuje se da opremu 'zaduži' i Amoah.

Plavi sa Grbavice u narednom kolu u još jednom derbiju ugostit će FK Tuzla City, a susret će vjerovatno biti odigran u nedjelju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.