"Željina stotka" i "Škija" na 11. Međunardonom festivalu sportskog filma na Zlatiboru

Dokumentarni filmovi

"Željina stotka" i "Škija" na 11. Međunardonom festivalu sportskog filma na Zlatiboru

Haris Zilić

Dokumentarni filmovi "Željina stotka" i "Škija", autora Muhameda Bikića, u produkciji Federalne televizije, bit će prikazani na tradicionalnom 11. Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru u Srbiji, a koji se ove godine održava od 25. do 28. augusta.

Dokumentarci koji govore o 100 godina postojanja FK Željezničar i o nekadašnjem fudbaleru plavih i reprezentativcu bivše Jugoslavije Josipu Katalinskom na programu su 26. augusta.

Opis nije dostupan.

U proteklim godinama na ovom renomiranom festivalu prikazan je veliki broj dokumentarnih filmova, igranih filmova i TV reportaža, među nagrađeni bili su i bh. dokumentarci, "Bosna", autora Arijane Saračević Helać (Federalne televizija) i "Švabo" Sabahudina Topalbećirevića (Al Jazeera).

Na radost svih navijača Želje i bh. ljubitelja fudbala ovo je dokumentarac za pamćenje o Plavima sa Grbavice u obilježavanju stoljeća postojanja.

Posebno će biti zanimljivo podsjećanje, na samo osnivanje, nastalo iz potrebe ljubitelja fudbala koji su tada radili na željeznici, od čega potiče i sam naziv Kluba.

U filmu učestvuju legendarni fudbaleri, treneri i sportski radnici Želje, kao i simpatizeri kluba i novinari koji obilježili plavo stoljeće.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi