Bilo bi to veliko iznenađenje

Novi detalji potencijalne transfer bombe: Radi se na dolasku Amera Gojaka u Mostar

Admin Čaušević

Amer Gojak bi se nakon sedam godina mogao vratiti u bh. fudbal.

Gojak je bio član omladinskih selekcija Olimpika i Željezničara, da bi 2015. godine kao 18-godišnjak otišao u zagrebački Dinamo.

U najvećem hrvatskom klubu doživio je potpunu afirmaciju te je izrastao u standardnog bh. reprezentativca. Osvojio je niz trofeja uključujući i šest titula prvaka Hrvatske.

Vrlo često je bio znati strijelac u evropskim mečevima, postizao je neke važne golove koji su mu donijele i posudbu u Torino, ali se na kraju vratio u Dinamo.

Gojaku ugovor sa Modrim ističe za godinu dana i sluteći po dešavanjima sa strata nove sezone Ante Čačić ga nema u planovima te je na izlaznim vratima Maksimira.

Po mostarskim kuloarima je počela kružiti priča da bi Gojak u senzacionalnom transferu mogao stići u Zrinjski na posudbu.

Zrinjski je već na neki način otvorio prostor za Gojaka tako što je mladog Danila Šipovca poslao na posudbu u slovenački Koper.

Dolazak Gojaka u redove bh. prvaka predstavljao bi iznenađenje pošto je i Sarajlija u planovima ima angažman u neki od inostranih klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U redovima Plemića se već nalaze trojica igrača Dinama. To su Mario Ćuže, Niko Janković, Petar Sučić koji borave na posudbi što dovoljno govori o dobrim odnosima dva kluba.

Inače, Zrinjski igra odlično u kvalifkacijama za Konferencijsku ligu pa bi eventualni plasman u grupnu fazu tog takmičenja sigurno bio dodatni mamac za Gojaka i dolazak pod Bijeli brijeg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.