Revanš meč Tobola i Zrinjskog neobično rano

Plemići brane prednost iz prvog meča

Revanš meč Tobola i Zrinjskog neobično rano

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević
Pred HŠK Zrinjski u četvrtak je novi izazov.

Plemići će gostovati kazahstanskom Tobolu u susretu 3. pretkola Konferencijske lige, a iz prvog meča imaju prednost 1:0.

Pogodio je tada Niko Janković direktno iz kornera i jasno je da bh. tim ima blagu prednost kada su u pitanju šanse za prolaz dalje.

Plemiće čeka dug put, čak sedam sati, što su i potvrdili putem zvanične stranice.

Meč u četvrtak igra se veoma rano za nas, tačnije u 16 sati, što je po lokalnom vremenu u 20:00.

 

⏭️ Uzvratni susret protiv kazahstanskog Tobola očekuje nas u četvrtak od 16 sati po našem, odnosno 20 sati po lokalnom...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Saturday, August 6, 2022

Oglasi

Bijeli Brijeg bi mogao dočekati Olympiacos ili Slovan

U završnoj rundi kvalifikacija Zrinjski će u slučaju prolaska dalje igrati protiv poraženog iz duela Olympiacosa i Slovana. Prvi meč je okončan 1:1.

Ono što mnoge navijače Zrinjskog zanima je gdje će njihov klub igrati domaći meč play-offa ako izbori tu fazu kvalifikacija.

Kako SportSport.ba saznaje Plemići će biti domaćini Pod Bijelim brijegom što je svakako izvrsna vijest za pristalice višestrukog prvaka BiH.

U dosadašnje tri utakmice Zrinjski je na mostarskom stadionu pratilo oko 15.000 gledatelja, a nema sumnje da bi i za play-off ulaznice brzo planule.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Inače, u slučaju plasmana u grupnu fazu Plemići bi bili primorani da traže drugi stadion. To bi najvjerovatnije bilo Bilino polje u Zenici.

Treba napomenuti da se očekuje da pod Bijelim brijegom nakon evropskih obaveza Zrinjskog počne promjena terena pa će u tom slučaju aktuelni prvak BiH i ligaške domaće susrete igrati na nekom drugom stadionu. Najizglednija opcija je teren u Gabeli koji se nalazi u odličnom stanju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Rano za nas jer dragi novinaru iđa nešto što se zove vremenska razlika
4 1
user1655831611
0-1 Bilbijaa
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi