Gdje ima ima i vatre

Salihamidžić i čovjek s kojim je "ratovao" u Bayern dovode čudo od igrača

Admin Čaušević

Hasan Salihamidžić ovog ljeta ima pune ruke posla i za sve što do sada odradio zaslužuje čiste pohvale.

Njemački mediji sve učestalije pišu o narednom velikom poslu Bayerna, a radi se o dovođenju igrača koji je zaludio fudbalsku Evropu.

Posljednjih godina Salihamidžić je vodio verbalne ratove sa Pinijem Zahavijem, da bi sada u tandemu sa kontroverznim menadžerom trebao završiti veliki transfer.

Naime, Zahavi želi izgladiti odnose s Bavarcima i zbog toga je u Bavarsku spreman dovesti ni manje ni više nego Christophera Nkunkua.

S transferima Roberta Lewandowskog i Davida Alabe, Pini Zahavi u posljednje dvije godine odveo dva važna igrača iz Bayerna. Prije nekoliko mjeseci izraelski agent savjetovao je i Kingsleyja Comana, sve dok ga Francuz nije odlučio otpustiti.

Odnos između Zahavija i uprave Bayerna bio je zategnut još od pregovora s Davidom Alabom 2020. U intervjuu za njemački tabloid „SportBild“, superagent se nada da će popraviti odnos između njega i šefova Bayerna i želi se pomiriti.

Kako prenosi SportBild, Zahavi je rekao: "Nadam se da ću moći nastaviti imati dobar, prijateljski odnos sa Bayernom i u budućnosti" te nastavio: "Nadam se da im mogu dovesti igrače, a ne da im odvodim igrače."

Salihamidžić također je nedavno oprostio Zahavaiju, a "Sky" ga je citirao da "nije bio ljut" na Zahavija nakon transfera Lewandowsog. Popularni Braco je naglasio da je "Zahavi jednostavno radio svoj posao."

Nkunku želi napraviti ozbiljan ikorak u svojoj karijeri, a Bayern je među klubovima koji su mu zapeli za kao njegova buduća destinacija. Glavni trener Julian Nagelsmann i Salihamidžić također su pratili razvoj Francuza u istočnom dijelu Njemačke.

Francuz je i novu sezonu u dresu RB Leipizga počeo na snažan način. Zabio je dva gola u dva meča i nastavio sjajnu formu iz prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Radi se o jednom od najzanimljivijih napadača današnjice te u Bayernu razmišljaju da ga angažuju s obzirom da od dolaska Harryja Kanea neće biti ništa.

Član Trikolora porijekom iz Konga na na 137 utakmica za RB Lepzig postigao je 46 golova i upisao 48 asistencija. Dakle, brojke ne lažu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.