Lewa uputio izvinjenje, a Braco mu uzvratio novom otrovnom strijelicom

Iako su zakopali ratne sjekire

Lewa uputio izvinjenje, a Braco mu uzvratio novom otrovnom strijelicom

Admin Čaušević

Robert Lewandowski je poslije višesedmične sage ovog ljeta iz Bayerna prešao u Barcelonu za 45 miliona eura plus bonusi.

Lewandowski je prošle sedmice boravio u Minhenu gdje se pozdravio sa dosadašnjim gazdama i klupskim saigračima.

Sedmicu kasnije odlučio je da uputi izvinjenje svim navijačima Bayerna zbog svojih izjava dok je inistirao na prelasku u Barcelonu.

"Znam da to mnogo boli navijače. Mogu ih razumjeti i izvinjavam se zbog toga. Ali bilo je neophodno da poručim kako sam spreman za promjene."

"Svi smo mi ljuti zar ne? Nakon 12 godina u Njemačkoj bilo je jasno za mene da sam tu završio", poručio je Poljak.

Iako je prilikom sastanka zakopao ratne sjekire sa Hasanom Salihamidžićem sportski direktor Bayerna je ipak danas poslao otrovnu strijelicu prema Lewi.

Salihamidžić je kazao da je do sada Bayern uglavnom igrao samo na krilima Lewandowskog, ali da to više neće biti slučaj te da će ostali igrači s lakoćom nadomjestiti 33-godišnjaka.

"Do sada samo se krili samo iza Lewandowskog, to više nećemo raditi. Sada je tu u prvom redu sedam, osam igrača i svi mogu preuzeti odgovornost i postizati golove", poručio je Braco.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Da ima istine u Salihamidžićevim riječima potvrđuje i činjenica da je Bayern u prve dvije takmičarske utakmice nove sezone postigao čak 11 golova.

S druge strane Lewa je također na sjajan način počeo svoju avanturu na Nou Campu pošto je bio briljantan u pobjedi nad Pumasom u Gamper Cupu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

davide.azzurri
Pa sta je sporno u ovoj izjavi kretenu?? Kako glup naslov u pm
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi