Uporedili pomoć lokalnih zajednica u regionu

Sarajevski klubovi se ponovo oglasili

Samir Mlaćo
Ponovo su se oglasili sarajevski sportski klubovi KK Bosna, FK Željezničar, FK Sarajevo i ORK Bosna.

Ističu da su sada napravili istraživanja o iznosima pomoći koju pojedine lokalne sredine iz BiH i regije pružaju svojim sportskim velikanima.

“Napominjemo da smo željeli obuhvatiti veći broj klubova, ali je za određeni broj njih u BiH i regiji bilo nemoguće izdvojiti iznose pomoći sa lokalnog nivoa jer gradski budžeti ne navode pojedinačne iznose u opštim stavkama za podršku sportskim kolektivima. Za podatke iz Sarajeva je bitno naglasiti da obuhvataju period od šest godina u kojem su se na čelu Grada, gradskih općina i Kantona promijenile razne političke opcije ali se do danas prosjećni iznosi podrške nisu bitnije mijenjali“, navodi se u saopštenju“.

Dodaju da su milionska ulaganja tokom proteklih godina u komšiluku donijela izuzetne uspjehe, te da su sigurni da bi se isto desilo i u Sarajevu.

Tako se npr. ističe da je Podgorica za samo jedan klub dala skoro četiri puta veću godišnju podršku nego grad Sarajevo i gradske Općine zajedno za četiri sarajevska kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Pozitivan primjer je grad Tuzla koji za svoje vrhunske klubove izdvaja veći iznos nego Sarajevo iz svojih višestruko većih budžeta“, stoji u saopštenju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.