Sa Grbavice stigao u Igman i ispisao historiju kluba: "Vjerovali smo u sebe i nakon dva poraza"
Hrelja sa saigračima slavi prvi pogodak Igmana u Premijer ligi

Mladi ofanzivac postigao prvi pogodak u velikoj pobjedi

Sa Grbavice stigao u Igman i ispisao historiju kluba: "Vjerovali smo u sebe i nakon dva poraza" · Intervju

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Zlatnim slovima će mladi Damir Hrelja (20) biti upisan u historiju FK Igman Konjic.

Igman je jučer upisao historijsku pobjedu u Premijer ligi, u Doboju Kaknju su izabranici Adnana Elezovića savladali favorizovano FK Sarajevo (2:0), a upravo je Hrelja postigao prvi pogodak na meču.

Šutirao je sa 11 metara, mladi golman Šahinović je odbranio, no lopta mu se vratila i sigurno je pogodio.

Dan nakon utakmice više nego sretni Hrelja govorio je jučerašnjoj pobjedi, svom timu, te novim izazovima.

“Prve dvije utakmice smo izgubili, a dali smo maksimum. Vjerovali smo u sebe, nismo imali neki pritisak, dok je Sarajevo sigurno to imalo nakon poraza od Tuzle City. Drago mi je što sam upisan u historiju kluba, te što mogu pomoći jednom ovakvom klubu. Izdržali smo i nakon dva crvena kartona, što pokazuje naše kvalitete“, priča Hrelja na početku razgovora.

Vidljivo je bilo da je nogometaši Igmana dobro prostudirali igru bordo tima. Sarajevo do 60 minute nije uputilo udarac u okvir gola.

Oglasi

“Znali smo da im se bekovi dosta 'ubacuju', te da tu prijeti opasnost. Nismo se povukli, išli smo na pobjedu ili da ne izgubimo. Znali smo i da im je odbrana lošija strana, izašli smo gore i to nam se isplatilo. Stigao je prvi pogodak, kasnije i drugi i zasluženo smo slavili“.

U dvije utakmice na otvaranju sezone Igman nije osjetio slast bodova, iako je to po mnogo čemu zaslužio.

“Protiv Širokog smo dominirali prvo poluvrijeme, a onda iz jedne prilike primili gol. Protiv Borca smo primili gol u sudijskoj nadoknadi, ali to je nogomet. Jučer smo upisali važnu pobjedu, sada već mislimo o srijedi i duelu sa Veležom“.

Jučer je pružio veoma kvalitetnu partiju. Stigao je iz FK Željezničar gdje je odlučio raskinuti saradnju ovog ljeta.

Oglasi

“Imao sam ponudu Igmana, ljudi su bili korektni, a u Željezničaru nisam imao priliku. Mlad sam, 'bonus' igrač, rekli su mi u Igmanu da se opustim i samo igram. Dali su mi prostora, nema toliko pritiska i odmah se lakše osjećam. Hvala Bogu, dobro je krenulo i za sada ide sjajno“.

Pored Hrelje, jučer su sjajni bili Bešagić, Jakupović, Hebibović, ali i zadnja linija koja je uspjela ostaviti na 'nuli' bordo tim. Ekipa bez puno zvijezda nadigrala je skupo plaćeni kolektiv sa Koševa.

“Nismo imali puno vremena da se spremimo. Brzo je prvenstvo krenulo, odradili smo pripreme i zaista radimo sjajno. Ekipa je zaista dobra“.

Igman želi sredinu tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Naš cilj je izbjeći borbu za opstanak. Imali smo i dvije povrede (Bibić, Bojo) na startu sezone, a prvi cilj je da iznesemo dobro prvi dio sezone, pa ćemo vidjeti za dalje“, dodao je Hrelja na kraju razgovora za SportSport.ba.

Hrelja je proteklu polusezonu proveo na posudbi u federalnom prvoligašu Goraždu i pružao je sjajne partije. Vratio se na Grbavicu, no brzo se odlučio za novi izazov i prema svemu sudeći napravio sjajan potez.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Mogu uzeti i Velež ukoliko ne bude naredba da ne smiju.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi