Foto: E. Dindić

Press Cityja pred Posušje

"Želimo tri boda na domaćem terenu, koji je ovaj put u Srebreniku"

Eldar Ganibegović

Tuzla City takmičenje u Premijer ligi BiH nastavlja utakmicom protiv Posušja.

Ta utakmica na rasporedu je sutra od 17:30 u Srebreniku, a radi se o zaostaloj utakmici drugog kola koju su Tuzlaci odgodili radi nastupa u Evropi.

Na današnjoj press konferenciji prisutnim medijima prvo se obratio trener Cityja, Dragan Jović.

"Nastavljamo igrati u ubrzanom ritmu srijeda-subota, dočekujemo Posušje. Naše su ambicije na domaćem terenu, koji je ovaj put u Srebreniku, da osvojimo tri boda uz maksimalno poštovanje prema ekipi Posušja koja je u zadnjem kolu pobijedila i očito je da je njihova forma u usponu", kazao je Jović pa najavio promjene u timu:

"Mi, poučeni iskustvom iz ove zadnje utakmice sigurno da ćemo izvršiti neke promjene u timu, nešto što na kraju moramo učiniti pošto Huso Karjašević ima tri žuta kartona i pod suspenzijom je, a nešto i iz razloga da osvježimo ekipu i igračima koji do sada nisu imali dužu minutažu damo priliku u ovoj utakmici kako bi svojom svježinom donijelu novu energiju u tim."

"Očekujemo pobjedu i ovaj put pozivam sve navijače i ljude u Srebreniku da dođu da podrže ovu ekipu. Ja sam siguran da će im se momci igrom i zalaganjem na terenu na najbolji mogući način odužiti", istakao je trener Tuzlaka.

Nakon njega, riječ je dobio i prvotimac Mićo Kuzmanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ekipa Posušja, znamo da ima, da je kolektivno dobra i da ima pojedinaca koji su dobri u toj ekipi. Mi želimo da popravimo utisak iz prošle utakmice gdje nismo baš bili na nivou koji smo očekivali. Sljedeća utakmica koju igramo želimo da damo svoj maksimum i da ispoštujemo dogovore koje smo dogovarali u svlačionici i ako to uradimo mislim da pobjeda neće izostati", rekao je on.

Osim ove, sutra se igra još jedan zaostali meč drugog kola, a u pitanju je utakmica Veleža i Igmana koja će biti odigrana u Gabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.