Na Tušnju stali radovi, još se ne zna kada će biti okončani u Mostaru i Banjoj Luci

Šta se dešava?

Na Tušnju stali radovi, još se ne zna kada će biti okončani u Mostaru i Banjoj Luci

S. Mlaćo, foto: E. Dindić
Na tri fudbalska terena u Bosni i Hercegovini trenutno traju radovi u sklopu projekta rekontrukcije glavnih terena. 

Tačno 12. jula ove godine počeli su radovi na zamjeni jednog od najlošijih terena u našoj zemlji, onog na stadionu Tušanj.

Iz NS BiH tada su najavili da je završetak planiran za 60 dana, te je navedeno da će se prvo ukloniti postojeći travnjak, a potom će uslijediti kopanje i priprema za postavku drenaže i sistema navodnjavanja.

FK Sloboda i FK Tuzla City su brzo pronašli zamjenske stadione, no sada su nastavili i prvi veliki problemi. Radovi na Tušnju su stali, u što se uvjerio i fotoreporter SportSport.ba jutros na licu mjesta. Mašina kao ni radnika nije bilo, a niko nije imao odgovor šta se dešava.

Prema dostupnim informacijama, već desetak dana se ništa ne radi, a zbog čega, teško je dobiti informaciju. A, situacija nije ništa bolja niti na preostala dva terena koja se renoviraju u Mostaru i Banjoj Luci.

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci radovi su počeli 1. juna, a na stadionu Rođeni 14. juna i ako su predviđeni rokovi za završetak radova bili 60 dana, onda su radovi trebali biti okončani. Ali, od toga trenutno nema ništa pa se postavlja pitanje, kada će zapravo Sloboda, Tuzla City, Velež i Borac domaće susrete igrati na svojim terenima.

Odgovor niko ne zna, a neslužbene informacije do kojih smo došli kažu da se u Slobodi spremaju tako da će sve domaće utakmice u prvom dijelu sezone igrati van Tuzle. I to nešto govori. Radovi su počeli, pomenuti projekat je sasvim sigurno jedan od najvažnijih fudbalskih od nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ali sve je izvjesnije da se zadati rokovi neće ispoštovati. 

Najznačajniji projekat za bh. fudbal

Za realizaciju ovog projekta sredstva su obezbijedili NS BiH i UEFA, dok i gradovi odnosno lokalne zajednice moraju uzeti učešće u projektu i do u iznosu od oko 500.000 KM. Projektom “Potpuna rekonstrukacija glavnih terena na stadionima Premijer lige“ obuhvaćeno je u 2022. godini pet stadiona.

Oglasi

Radi se o Gradskom stadionu u Banjoj Luci, stadionu Tušanj u Tuzli, stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, stadionu Rođeni u Mostaru i Gradskom stadionu u Mostaru.

Nakon završetka projekta stadioni će dobiti najsvremenije hibridne terene, ali sada je jasno da već imamo prvo poluvrijeme i gotovo sigurno probijanje rokova.

U međuvremenu, FK Sloboda svoju prvu domaću utakmicu u novoj sezoni Premijer lige odigrao je jučer u Banovićima i savladao FK Borac sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City je domaći meč sa Slobodom odigrala u Gradačcu (0:0), a sada se mlađi tuzlanski premijerligaš seli u Srebrenik gdje će igrati domaće utakmice. Velež domaće mećeve igra i Gabeli, a Borac u Novom Gradu.

Do kada, vjerovatno u ovom trenutku ne zna ama baš niko.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baboisback
I hoce li izvodjac radova placati pensle zbog kasnjenja????
8 0
epinefrin69
Pa na tusnju isti k samo golove skinuli??
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi