"Mi kad smo pravi teško je igrati s nama"

Press Edisa Mulalića

"Mi kad smo pravi teško je igrati s nama"

E. Ganibegović

Željezničar je u petom kolu Premijer lige večeras s 4:2 savladao Tuzla City.

Nakon utakmice na press konferenciji medijima se obratio trener Plavih Edis Mulalić i prvo se osvrnuo na pohvale kolege trenera Dragana Jovića.

"Hvala velikom treneru. Čovjeku normalno da godi kad čovjek analizira na takav način", kazao je pa nastavio:

"Dosta turbulentna sedmica za nas. Mislim da smo bili fokusirani na rad i trening. Dosta nam je pomogla utakmica koju smo gledali protiv Slobode i Sarajeva. Negdje nam je plan bio da radimo sve što je Sloboda radila, a u nekim sve što je Sarajevo radilo, samo kontra. Spremali smo se predano svaki trening."

"Prvo poluvrijeme koje smo odigrali mislim da je najbolje otkad sam ja došao. A bilo je još poluvremena, opet sam se pribojavao, opet do 1:0 imamo tri-četiri stopostotne prilike, i stativa, i dva izlaska jedan na jedan s golmanom. Nismo se htjeli povući u drugom poluvremenu, da radimo isto kao i u prvom i kao što je rekao Dragan, do 70.-75. minute sve je bilo na nivou. Kad smo mi pravi, teško je igrati s nama", rekao je, između ostalog Edis Mulalić.

Podsjetimo, Željezničar je poveo iz penala u 39. preko Štilića, zatim je Gasal na otvaranju drugog dijela pogodio dva puta, da bi Santos u 60. minuti iz drugog penala donio i četvrti gol Željezničaru.

Poraz Cityja ublažili su rezervisti Smajlagić i Veselinović, a Jović je nakon utakmice rekao:

"Brinu me oscilacije. Odigramo katastrofalno protiv Slobode, odlično protiv Sarajeva i sad večeras ponovo očajno. Moramo razgovarati s igračima. Umor nam ne može biti alibi", poručio je Jović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ove utakmice Željezničar je treći s osam bodova, dok je tuzlanski tim s četiri na sedmoj poziciji, uz dvije utakmice manje.

U narednom kolu Željezničar će u goste kod Borca, dok Tuzla City dočekuje ekipu Leotara. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Husrefbeg22
Ko god igra kontra taktiku onoga duduka od trenera moze da pobijedi. Predlazem duduku da vise ne daje izjave za medije, jer se nejma sta reci poslije onoga debakla i bruke od Tuzla grada. Danas je moderni fudbal i uspjeh zasnovan na trcanju i dobroj odbrani a to i fali Sarajevu. Odbrana suplja, golman rupa a kondicija nikakva. Sta rade kondicioni treneri ako uopce ista i rade??
6 2
struja
E jos da niste dali kredit Amaru,sad imali 11 boba.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi