Otkako je u Bayernu

Na Bracin račun stiže ogroman novac: Pred Salihamidžićem je najvažniji potpis

Admin Čaušević

Za svaki dobar posao dođe i prigodna nagrada, barem u uređenim zemljama poput Njemačke. 

Hasan Salihamidžić je stvorio ekipu koja je 2020. godine pokorila Evropu. Za to mu je trebalo tri godine jer je za sportskog direktora Bayerna promovisan 2017. godine.

Ipak, posljednje sezone nisu bile toliko uspješne na međunarodnom nivou zbog čega se popularni Braco suočio sa ozbiljnim kritikama navijača.

Prijelazni rok kojeg je odradio ovog ljeta je bio zaista fantastičan i to su u Bayernu odlučili cijeniti tako što će Salihamidžiću ponuditi novi ugovor.

Već nekoliko sedmica se špekuliše o produženju saradnje, a uskoro će biti stavljena i tačka na i po tom pitanju što je potvdio i predsjednik Bayerna, Herbert Hainer.

"Sigurno je da mu nije bilo lako posljednjih godina, ali nije pao sa kolosijeka i nastavio je da napreduje. Znamo da mu je Bayern u srcu i da uvijek daje sve za klub", kazao je Hainer.

To znači da je samo pitanje dana kada će Salihamidžić staviti paraf možda i na najvažniji ugovor otkako je u Bayernu.

Proslavljeni bh. as će potpisati novi trogodišnji ugovor, a iznosima koje će zarađivati samo se da nagađati. Sigurno je da se radi o milionskim ciframa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema nekim špekulacijama iz Njemačke plata sportskog direktora se kreće između 1 i 1.5 miliona eura.

Kako s novim ugovorima obično stižu i povišice sasvim je jasno da će u naredne tri godine Salihamidžić biti bogatiji za nekoliko miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.