Teška noć za Splićane

Žuta podmornica uništava Hajduk

M. Šljivak

Splitski Hajduk doživljava pravu katastrofu na gostovanju kod Villarreala.

Iako je velikan hrvatskog fudbala fenomenalno počeo meč pogotkom Biuka u drugoj minuti za prednost od 0:1, ostatak prvog poluvremena protekao je u apsolutnoj dominaciji Žute podmornice.

Zato je pobjednik meča poznat već nakon prvih 45 minuta igre. Domaći tim vodi s 4:1 i Hajduku će biti potrebno pravo čudo da bi se vratio u meč.

Naopako po Splićane krenulo je u 14. minuti. Morales je izjednačio na 1:1, a zatim pet minuta kasnije Marko Livaja loptu šalje u vlastitu mrežu za prednost domaćih od 2:1.

Do kraja prvog dijela još dva gola u mreži Hajduka. U 36. minuti Jose Morales postiže pogodak za 3:1, a tačku na prvo poluvrijeme stavlja Gerard Moreno u nadoknadi za 4:1.

Splitski tim je u ogromnom zaostatku nakon prvog poluvremena. Trebat će im čudo da se vrate u meč, ali sasvim sigurno će tražiti neki dodatni gol kojim bi se koliko-toliko smanjila prednost.

Villarreal s druge strane očigledno ne misli stati. Španski klub želi riješiti sve dileme oko prolaska dalje i prije revanša na Poljudu.

Nije večeras lako navijačima Hajduka. Lijepo je sve izgledalo po njih u početnoj fazi meča, ali Villarreal je ipak nivo više za sve.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Sada je samo bitno da razlika ne bude ogromna i da se zadrže bilo kakve šanse za revanš.

Ipak, kako je sve izgledalo u prvom dijelu Hajduku prijeti ozbiljna katastrofa u ovoj utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.