Potez o kojem se priča: Navijač otkrio zbog čega je bacio protezu na derbiju Dinama i Hajduka

Nevjerovatan potez, do sada nezabilježeno, a šta će tek reći Petković?

Potez o kojem se priča: Navijač otkrio zbog čega je bacio protezu na derbiju Dinama i Hajduka

S. Mlaćo
Pomalo nevjerovatna situacija obilježila je derbi Dinama i Hajduka.

Hajduk je prvi poveo, no Dinamo je zatim eksplodirao i na kraju slavio 4:1.

Navijači Dinama imali su veliku podršku, a jedan od navijača sa sjeverne tribine na atletsku stazu je bacio protezu, što je i zabilježio fotograf CROPIXA Marko Todorov.

Hrvatski mediji objavili o  Zagrepčaninu i velikom navijaču Dinama koji se na društvenim mrežama pohvalio kako je dao i “krv svoju za plavu boju“.

Dodao je kako je protezu bacio na teren kako bi “pomogao Bruni Petkoviću da bolje igra“.

Oglasi

Proteza je brzo vraćena vlasniku, no definitivno će se ovaj događaj na Maksimiru.

Hajduk poveo, Dinamo na kraju ubjedljiv

Dinamo je i u subotu pokazao da je trenutno ipak jači tim.

Hajduk je međutim taj koji se prvi radovao u ovom meču. U nadoknadi prvog dijela Jani Atanasov spektakularnim golom pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

Nastavak meča ipak donosi veliki preokret Dinama koji je do vrha napunio mrežu najvećeg rivala.

Preokret je napravljen za samo tri minute. U 61. minuti Baturina zabija za 1:1, a tri minute kasnije Arijan Ademi pogađa mrežu splitskog kluba za 2:1.

Oglasi

Amer Gojak rijetko je igrao ove sezone. Ipak, šansu je dobio u najvećem derbiju i to je na pravi način iskoristio. Bh. fudbaler je u 84. minuti, osam minuta nakon ulaska u igru postigao gol za 3:1.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 91. minuti meča. Mislav Oršić je zaključio pobjedu Dinama koji je potvrdio dominaciju.

Dinamo je nakon pet odigranih kola vodeći tim HNL-a. Imaju 13 bodova od mogućih 15, a Hajduk je za sada odigrao samo tri utakmice zbog nastupa u Evropi.

Splitski klub je upisao dvije pobjede i poraz. Imaju šest bodova, ali sigurno da je subotnji poraz od najvećeg rivala itekako bolan.

Dinamo s druge strane ponovo izgleda veoma moćno u Hrvatskoj i pitanje je zaista može li ih iko i ove sezone ugroziti u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 5. kolo:

Dinamo - Hajduk 4:1

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti