Foto: D. Kurbegović

Poznati sastavi

Dudić ispunio obećanje, prinudna promjena u Slobodi

Eldar Ganibegović

Večeras počinje šesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Od 20:00 se na Bilinom polju sastaju "domaće" Sarajevo i tuzlanska Sloboda, a poznati su i sastavi timova.

Trener Sarajeva Feđa Dudić odlučio se za sljedećih 11 igrača: Dizdarević, Musa, Đokanović, Varešanović, Mulahusejnović, Ramić, Tomašević, Čirjak, Drobarov, Ikić, Suljić.

Dakle, ispoštovao je ono što je rekao na press konferenciji, a to je da će biti promjena u odnosu na meč s Igmanom. Dobra stvar za navijače Sarajeva je da je spreman za igru Drobarov, koji je protiv Igmana izašao zbog povrede.

Slobode što se tiče, Adnan Jahić je, kao što smo i najavili, bio primoran izvršiti promjenu na golu, pa će tako po prvi put ove sezone između stativa gola Slobode stajati Semir Bukvić.

Tuzlanski tim nastupit će u sljedećem sastavu: Bukvić, Jusić, Devedžić, Maksimović, Mehmedović, Komazec, Hadžibeganović, Kapetanović, Vošnjak, Osmić, Delić.

Gostujući tim u ovaj meč ulazi u boljem raspoloženju s obzirom na to da su u posljednja dva kola osvojili četiri boda, a njihov večerašnji rival nijedan.

Sloboda je prvo u tuzlanskom derbiju igrala 0:0 s Tuzla Cityjem u jednoj nezanimljivoj utakmici, a onda su šest dana kasnije srušili banjalučki Borac s 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Sarajevo je deklasirano s 1:5 od Tuzla Cityja u zaostaloj utakmici prvog kola, a onda je četiri dana kasnije u Kaknju doživjelo još jedan poraz i to od 2:0 od novajlije Igmana.

Da li će se Sarajevo vratiti na pobjedničke staze ili će Sloboda nastaviti u dobrom ritmu i s osvajanjem bodova, ostaje nam da vidimo. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.