Promjena na golu Slobode, šansu čeka i talentovani Brkić

Za meč sa Sarajevom

Promjena na golu Slobode, šansu čeka i talentovani Brkić

E. Ganibegović

Večeras se utakmicom Sarajeva i Slobode na Bilinom polju otvara šesto kolo Premijer lige BiH.

Tuzlanski tim u ovaj meč ulazi u boljem raspoloženju s obzirom na to da su u posljednja dva kola osvojili četiri boda, a njihov večerašnji rival nijedan.

Sloboda je prvo u tuzlanskom derbiju igrala 0:0 s Tuzla Cityjem u jednoj nezanimljivoj utakmici, a onda su šest dana kasnije srušili banjalučki Borac s 2:0.

S druge strane, Sarajevo je deklasirano s 1:5 od Tuzla Cityja u zaostaloj utakmici prvog kola, a onda je četiri dana kasnije u Kaknju doživjelo još jedan poraz i to od 2:0 od novajlije Igmana.

Eldar Mehmedović bio je junak Slobode protiv Borca s dva postignuta gola, no istakao se s nekoliko izuzetnih odbrana i Filip Erić te sačuvao bodove Slobodi. Upravo on večeras neće moći da nastupi zbog jedne povrede koju je zadobio.

Njegovo mjesto zauzet će iskusni Semir Bukvić kojem će večerašnji meč biti prvi na kojem će nastupiti ove sezone. Prošle sezone je bio standardan, branio na 32 meča i osam puta sačuvao svoju mrežu.

Oglasi

Također, po prvi put ove sezone u konkurenciji Slobode bit će talentovani 18-godišnji golman Ajdin Brkić, koji će svoju šansu čekati s klupe za rezervne igrače.

On s dosta uspjeha brani u juniorskom timu Slobode, a večeras bi, ukoliko se ukaže prilika, u seniorskom fudbalu mogao debitovati protiv "svog" kluba, s obzirom na to da je ponikao u Akademiji FK Sarajevo, a član Slobode je od ljeta 2021. godine.

Da njegove dobre partije u Slobodi nisu prošle nezapaženo, pokazatelj je i to da je u dresu tuzlanskog tima stekao status juniorskog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Sarajevo - Sloboda večeras se igra s početkom od 20 sati. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

haDNi
Već drugi ili treći tekst o utakmici Sarajevo - Sloboda gdje vi uporno pišete da je utakmica u 19:00 sati. ?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi