Večeras prvi meč 6. kola Premijer lige: Ko će se radovati u Zenici?

Bordo tim traži izlazak iz krize, Sloboda stiže puna samopouzdanja

Večeras prvi meč 6. kola Premijer lige: Ko će se radovati u Zenici?

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović
Danas se igra prvi meč 6. kola Premijer lige naše zemlje.

U Zenici će uzdrmano FK Sarajevo nakon dva vezana poraza ugostiti FK Sloboda.

Sloboda je u prošlom kolu sa 2:0 nadigrala Borac i puna samopouzdanja stiže na ovaj meč.

U bordo timu bilo je burno u proteklim danima, no Feđa Dudić je svjestan da bi pobjeda donijela mir u kući.

"Svak svakog analizira danas, sve je dostupno i kako mi analiziramo druge tako i oni analiziraju nas. Drobarov je izašao zbog povrede, odradit će danas trening pa ćemo vidjeti da li će biti spreman. Bit će sigurno promjena za razliku od prošle utakmice. Ne treba sve promijeniti, isti ti momci su igrali i pobjeđivali, nisu oni zaboravili igrati", rekao je Dudić jučer na početku press konferencije pa nastavio:

"Desi se kriza na svjetskom nivou, pogledajte šta se dešava u velikim klubovima. Ne tražim alibi, ali sad nekome micati glave... Ja i dalje kažem, vjerujem u ove momke, na kraju krajeva svi dobivaju priliku i kad napravim izmjenu taj što nije dobar po mnogima, uđe neki drugi pa nismo baš vidjeli neke novosti. Ja jedva čekam da mi se neko dokaže, pokaže i da mu dam šansu."

Oglasi

Pohvalio je Slobodu te istakao da primaju veoma malo pogodaka, ali da se nada novoj pobjedi svog tima.

Iz Slobode najavljuju otvorenu igru i nadaju se pozitivnom rezultatu koji bi im puno značio na nastavak sezone.

Sloboda je ove sezone odigrala tri utakmice i osvojila četiri boda.

Pravdu u Zenici od 20:00 dijelit će Antoni Bandić iz Gruda sa pomoćnicima Borisom Dujmovićem iz Mostara i Markom Zelenikom, također Mostar. Četvrti sudija je Mateo Musa iz Čitluka, dok je delegat Frano Klišanin (Podhum).

Sutra se igraju tri preostala meča ovog kola Premijer lige, a jedan u nedjelju.

Gradski derbi Veleža i Zrinjskog je odgođen zbog nastupa Plemića u Evropi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sarayson
Pod pritiskom i u krizi kakva traje kod Sarajeva podjela bodova. U strahu, nervozi i stihijskim pokusajima Sarajeva da probije Slobodin bunker i nadje put do gola, po svemu najprije nerijeseno.
3 3
pjanke.sa
Ja ocekujem zalaganje kao iz susreta sa Slogom i Borcem. Posusje je isto bilo ok, ali nedovoljno za ovaj susret. Fedja, motivacija igraca protiv Slobode je bitnija nego za derbi. Za derbi su igraci maltene sami motivisani. Trka samo trka i blizu igraca igra i pobjeda 100%! Samo naprijed moje Sarajvoooooooo!!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti