Veliki preokret Werdera

Majstorija Demirovića, blamaža Bayera, ali sve je to u sjeni čuda koje se dogodilo u Dortmundu!

Edmir Škorić

U subotu u uobičajenom terminu od 15:30 sati odigrano je pet susreta trećeg kola njemačke Bundeslige.

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović postigao je prvi gol u Bundsligi u novoj sezoni kao igrač Augsburga, za koji je potpisao ovog ljeta iz Freiburga.

Demirović je spektakularno pogodio petom u 35. minuti, samo četiri minuta nakon što je Onisiwo donio Mainzu vodstvo. U 60. minuti gosti su mogli do novog vodstva, ali je Martin promašio penal. Do kraja meča Mainz ipak nalazi način da upiše pobjedu (2:1). 

Borussia je u Dortmundu ugostila Werder, vodila 2:0 do 89. minute i naravno izgledalo je kao da će upisati i treću pobjedu u nizu.  Prvi gol postigao je Brandt u finišu prvog dijela meča, a na 2:0 povisio Guerreiro u 77. minuti.  I onda u zadnjim minutama spektakularan preokret Wedera i čak tri gola.

Prvo je Buchanan smanji na 2:1, da bi u nadoknadi prvo Schmidt izjednačio, a onda Burke pogodio za nestvaran preokret dojučerašnjeg drugoligaša koji se vratio u elitno društvo.

Bayer je ponovo razočarao i upisao treći uzastopni poraz i to pred svojim navijačima. Hoffenheim je u Leverkusenu slavio s 3:0, golovima Kramarića, Ruttera i Baumgartnera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg je s 1:0 slavio u Stuttgartu, dok je jedini duel bez golova odigran u Wolfsburgu, gdje su snage odmjerili istoimeni domaćin i Schalke.

Borussia i Mainz sada dijele vrh tabele sa po sedam bodova, s tim da Bayern sutra gostuje Bochumu i eto mu dobre prilike da ponovo zasjedne na tron. Na dnu je Bayer bez bodova, kao i spomenuti Bochum, koji je također na "nuli", ali sutra se nada čudu protiv Bayerna i prvom bodu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.