Cityjevih 0 eura za Haalanda
Foto - EPA

Nema isplate za transfer

Cityjevih 0 eura za Haalanda

M. Šljivak

Manchester City doveo je ovog ljeta Erlinga Haalanda iz Borussije iz Dortmunda.

Posao između dva kluba vrijedan je 60 miliona eura, ali između klubova došlo je do interesantnog dogovora zbog kojeg njemački klub za sada nije dobio nijedan euro od transfera.

U dosad neotkrivenim detaljima ugovora City i Borussia postigli su dogovor da se plaćanje transfera izvrši u četiri rate. Prva je tek u julu 2023. godine, a zatim će svake godine biti isplaćivana dodatna cifra sve do 2026. godine

Zbog toga ni bivši klubovi norveškog reprezentativca nisu dobili svoj dio kolača i morat će čekati naredno ljeto. To je potvrđeno iz ekipe Brynea.

"Nismo dobili nikakav novac za transfer. Razlog je dogovor između klubova. Isplata će se desiti tek u julu naredne godine", rekao je generalni menadžer Brynea Hans Oyvind Sagen.

Mali Bryne će dobiti finu cifru za svoje uslove. Haaland je počeo karijeru u ovom klubu i to će im se isplatiti.

"Dobit ćemo oko 10 miliona norveških kruna (oko milion eura). To je za nas veliki bonus. Naš dio kolača je najveći, a novac će dobiti i ostali klubovi u kojima je igrao", rekao je Sagen.

Erling Haaland ima tek 22 godine i u budućnosti bi eventualnim novim transferima mogao Bryneu osigurati još dosta novca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za sada im je donio samo od ovog transfera milion eura, a nešto slabije isplate su bile tokom prethodnih transfera koje je imao.

Haaland je dobro počeo karijeru u dresu Manchester Cityja. Ima dva gola i asistenciju u tri odigrane utakmice.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
Tako se radi biznis a ne da keširaš 80 miliona nekog amatera iz portugalske lige koji se zna samo bosti kao bikovi na koridi. Nije ni čudo što se od sljedece sezone Premiership zove Cityliga.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi