Dogovorena nova zamjena domaćinstva u Premijer ligi BiH

Edmir Škorić

Nogometaši Leotara i Borca sastaju se u petak u sedmom kolu Premijer lige, , ali doći će do zamjene domaćinstva.

Leotar je trebao da ugosti Borac na stadionu u Trebinju, no klubovi su postigli dogovor o zamjeni domaćinstva.

Tako će Borac biti domaćin Trebinjcima u Novom Gradu, a "revanš" će se u drugom dijelu sezone odigrati na stadionu u Trebinju.

Ovo je drugi put ove sezone da Leotar mijenja domaćinstvo s nekim od klubova.

Prethodno su krajem prošlog mjeseca domaćinstvo mijenjali Leotar i Zrinjski. Iako se trebao prvi meč igrati u Trebinju, on je odigran u Mostaru, a Plemići su slavili s 4:1.

Inače, početak sezone obilježavaju mnoge odgode zbog nastupa bh. timova u Evropi, ali i mnogo utakmica na neutralnim terenima, s obzirom na to da se na većini stadiona mijenjaju tereni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac svoje mečeve igra u Novom Gradu, a danas je pobijedio Željezničar s 2:1 i to je bila Banjalučanima treća pobjeda ove sezone. Za razliku od Borca, Leotaru slabo ide, pa su danas deklasirani u Srebreniku od Tuzle City s 4:1.

Gubili su Trebinjci na poluvremenu 4:0, ali su ipak dobrom reakcijom igrača u nastavku izbjegli teži poraz, dok su uspjeli jednom zatresti mrežu domaće ekipe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.