Loše prvo poluvrijeme koštalo Željezničar poraza od Borca

Derbi 6. kola pripao banjolučkom timu

Loše prvo poluvrijeme koštalo Željezničar poraza od Borca

M. Šljivak

Borac je u derbiju 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Novom Gradu savladao Željezničar rezultatom 2:1.

Ovaj meč odigran je po veoma teškom i natopljenom terenu i u takvim uslovima se bolje snašao Borac koji je na kraju stigao do pobjede.

Željezničar bolje ulazi u meč i u petoj minuti pogođen je okvir gola. Santos probija po lijevoj strani, pokušao je uposliti saigrače u kaznenom prostoru, lopta mu se vratila, a on nije uspio pogoditi s nekoliko metara. Zatresao je stativu.

Borac je iz prve šanse poveo. Igrala se 14. minuta meča kada Goran Zakarić ubacuje loptu s lijeve strane, a Stjepan Vego pogađa vlastitu mrežu za prednost Borca od 1:0.

Gosti iz Sarajeva su kontrolisali igru. Imali su posjed lopte, ali nisu znali da kreiraju pravu šansu pred golom Borca, pa je Bojan Pavlović bio poprilično nezaposlen.

Borac u 34. minuti stvara još jednu veliku šansu. Drina međutim blokira udarac Tatara u posljednji čas.

Oglasi

Potom sudija Mirza Kazlagić prekida meč zbog neprimjerenog skandiranja navijača Borca. Pauza je trajala neke dvije minute, a nakon povratka na teren domaći sastav dolazi do drugog gola.

Igrala se 41. minuta kada je odbrana Plavih s Grbavice ponovo zaspala. Vego ponovo nije obavio svoj zadatak, lopta preskače sve na petarcu i dolazi do Vojnovića koji pogađa za 2:0.

Mogao je Borac na odmor otići i s tri gola prednosti. Srećom po goste Bender skida udarac Zakarića i nakon 45 minuta igre bilo je 2:0 za Borac.

U nastavak meča Edis Mulalić ulazi s Beganovićem i Amoahom u napadačkom dijelu ekipe. Međutim, nije dobio previše.

Borac se dosta dobro branio, a u 61. minuti umalo je domaći sastav stigao i do trećeg gola. Kulašin se prošetao kroz odbranu Plavih, ali odlučio je lobovati Bendera u završnom udarcu. To mu nije prošlo i propala je velika prilika.

Oglasi

Nakon toga je Begić imao šansu da riješi meč, ali promašuje loptu na pet-šest metara od gola, da bi kazna stigla u 76. minuti. Vojnović ruši Štilića u kaznenom prostoru, Kazlagić pokazuje na bijelu tačku, a Štilić pogađa za 2:1.

Pokušao je Željezničar do kraja meča doći do boda. Bilo je nekoliko pokušaja prema golu Borca, ali promjene rezultata nije bilo i ostalo je 2:1 za domaće.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Borac - Željezničar 2:1

FK Borac: Pavlović, Gajić, Vojnović, Lukić, Andrić, Spremo, Kulašin, Popara, Tatar, Piščević, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Bender, Hajdarević, Cocalić, Mekić, Haračić, Gasal, Štilić, Drina, Santos, Galić, Vego.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Ni penal nije pomogao plavoj fekalijii
20 22
RajvoSa1987
Kazlagiću mamu ti ebem, pozz od Hordaša!
17 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi