Treneri su rekli svoje: Istovremeno najboljih i najgorih 45 minuta u sezoni

Jović i Vidojević nakon utakmice

Treneri su rekli svoje: Istovremeno najboljih i najgorih 45 minuta u sezoni

Edmir Škorić

FK Tuzla City je nadigrao Leotar, te na kraju slavio sa 4:1 u susretu šestog kola Premijer lige.

Tuzlaci su imali fantastičnih 45 minuta, vodili su 4:0, ali su u nastavku malo popustili, primili gol i na kraju svejedno i uvjerljivo trijumfovali u Srebreniku, na stadionu Gradine, gdje inače igraju dok se ne zamijeni teren na Tušnju.

"Možemo biti prezadovoljni nakon ove pobjede. Slažem se, ovo je naše najbolje poluvrijeme ove sezone. Izgledali smo dobro, razigrano, rastrčano i na kraju efikasno", rekao je nakon meča Jović za SportSport.ba, dodavši:

"Zadovoljni smo ovim rezultatom. U drugom dijelu smo malo smanjili gas i Leotar je poboljšao svoju defanzivnu igru i igru prema naprijed. No, sve u svemu, možemo biti zadovoljni ovim nastupom".

Trener Tuzlaka je potvrdio da će se utakmica narednog kola protiv Zrinjskog najvjerovatnije otkazati zbog nastupa Plemića u Bratislavi.

"Zrinjski je tražio saglasnost za otkazivanje utakmice, prihvatili smo, ali sada je sve na Takmičarskoj komisiji", rekao je Jović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Marko Vidojević, trener Leotara, govorio je nakon utakmice i nije bio zadovoljan.

"Čestitke Tuzli na ubjedljivoj pobjedi. Možda najslabijih 45 minuta Leotara. Ne možda, nego sigurno. Od drugog gola pad energije, treći gol nersetno primljen. Puno nekih detalja je danas išlo na ruku Tuzli. Jako loše smo odigrali prvo poluvrijeme, ali za pohvalu je pristup u nastavku. Nije nam bilo svejedno nakon tih 4:0. Poraz nas brine, ali reakcija ekipe je bila odlična".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti