Foto: FK Borac

Ninković i Jurilj potpisali

Borac zvanično potvrdio dolazak dva velika pojačanja! · Zvanično

Endin Čaušević

Borac je jučer u velikom derbiju pobijedio Željezničar sa 2:1, a već danas je ponovo obradovao svoje navijače.

Banjalučki klub je na zvaničnoj stranici potvrdio da su u klub stigla dva nova pojačanja koja će itekako pojačati konkurenciju u ekipi Nenada Lalatovića.

Naime, Borac je potvrdio da su Nikola Ninković i Alen Jurilj zvanično potpisali za ovaj klub, te su predstavljeni na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Ninković je u Borac stigao kao slobodan igrač nakon što je ljetos napustio srbijanski Proleter. Ovaj 27-godišnji veznjak ponikao je u Partizanu i sigurno je da će biti veliko pojačanje za Borac.

Pored Partizana i Proletera igrao je i u Italiji za Chevo, Genovu, Empoli, Ascoli i Bresciju. Ninković je potpisao ugovor do kraja sezone, te se već priključio ekipi Borca.

Pored Ninkovića za Borac je potpisao i Alen Jurilj koji se tako vratio u Premijer ligu nakon godinu dana.

Jurilj je prethodnu sezonu igrao u dresu Domžala, ali nakon samo jedne sezone vratio se u BiH, te je potpisao ugovor. Ranije je Jurilj s dosta uspjeha nastupao u dresu Širokog Brijega.

Ovaj 26-godišnji napadač s ekipom Borca potpisao je dvogodišnji ugovor i sigurno je da će i on biti veliko pojačanje za ovaj klub.

"Možemo biti zadovoljni što smo uspjeli dovesti Nikolu i Alena u naše redove, od kojih očekujem da dodatno pojačaju, prije svega, napadačku liniju našeg tima. Riječ je o vrlo kvalitetnim igračima koji mogu napraviti razliku na terenu, te shodno tome donijeti dodatnu snagu našem timu. Vjerujem da će se lako uklopiti u ekipu i da će vrlo brzo pokazati što znaju na terenu", rekao je potpredsjednik ovog kluba Bogoljub Zeljković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeljković je otkrio da je Ninković bio velika želja trenera Lalatovića i da su sretni što su se uspjeli dogovoriti.

"Dugo smo pregovarali sa Nikolom i sada su se kockice posložile. Nenad Lalatović nije krio želju da ga vidi u našim redovima s obzirom da bi bio veliko pojačanje za naš klub. Na kraju smo uspjeli dogovoriti sve detalje, a sada je na Ninkoviću da uđe u pravu formu i opravda povjerenje stručnog štaba i svih u klubu", dodao je Zeljković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.