Najveći uspjeh karijere

Nevjerovatni Ćorić napravio senzaciju protiv Tsitsipasa i osvojio turnir u Cincinnatiju

Endin Čaušević

Hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je pravu senzaciju jer je uspio da osvoji Masters turnir u Cincinnatiju.

Ćorić je kao 152. igrač na ATP listi uspio da napravi pravo čudo i osvoji Masters u Cincinnatiju što je njegov najbolji uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Hrvatski teniser igrao je maestralno na ovom turniru i na putu do finala savladao je sjajne protivnike među kojima je bio i Rafael Nadal.

Ćorić je u finalnom meču igrao protiv Strefanosa Tsitsipasa i uspio je da slavi sa 2:0 u setovima i dođe do velike pobjede.

U prvom setu gledali smo veliku borbu ovih tenisera, a na kraju je Ćorić uspio da dobije set nakon što je slavio u tie-breaku i prvi set je dobio sa 7:6.

Ćorić je nastavio da briljira i u drugom setu. Tsitsipas nije pronalazio načina kako da zaustavi Hrvata i preokrene meč u svoju korist, te se Grk na kraju morao pomiriti s porazom u finalu.

Drugi set Ćorić je dobio sa 6:2 i tako je došao do titule u Cincinnatiju i na sjajan način pokazao da je u odličnoj formi pred US Open.

Treba istaći da će Ćorić postao najniže rangirani teniser koji je uspio da osvoji Masters 1000. Za Hrvata ovo je bila treća titula u karijeri, ali sigurno najveći dosadašnji uspjeh.
Koliko mu ova pobjeda donosi najbolje pokazuje činjenica da će od danas Ćorić biti 29. teniser svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.