Još jedno tenisko čudo: 19-godišnjak srušio Tsitsipasa!

Još jedno tenisko čudo: 19-godišnjak srušio Tsitsipasa!

Edmir Škorić

Danac Holger Rune (40. na ATP listi) iznenadio je u meču osmine finala Roland Garrosa četvrtoplasiranog tenisera Stefanosa Tsitsipasa.

19-godišnji danski teniser je, poput Carlosa Alcareza, velika nada i budućnost bijelog sporta. Rune igra fantastično, a sada je "sredio" i favorizovanog Tsitsipasa nakon četiri seta. Bilo je 7:5, 3:6, 6:3, 6:2.

Ovo je trenutno najveća senzacija u muškoj konkurenciji na Roland Garrosu ove sezone, a Holgera u četvrtfinalu čeka duel sa Casperom Ruudom, koji je danas savladao Huberta Hurkacza.

Danas će se još odigrati mečevi izmešu Andreja Rubljova i JanniDka Sinnera, te Marina Čilića i Daniila Mdevedeva.

Ipak, najveća uzbuđenja najavljena su za utorak. Biće zanimljiv duel Runea i Ruuda od 12 sati ,a onda ide okršaj Alcaraza i Zvereva, da bi noć bila rezervirana za klasik - Novak Đoković protiv Rafaela Nadala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi