Peti reket svijeta vratio se tenisu: "Morao sam ponovo da postanem čovjek"

Povratak Grka

Peti reket svijeta vratio se tenisu: "Morao sam ponovo da postanem čovjek"

E. Škorić

ATP Masters 1000 turnir u Montrealu bit će prvi nastup Stefanosa Tsitsipasa nakon ovogodišnjeg Wimbledona.

Grčki tenise je u nedavnom intervjuu rekao da mu treba vremena za sebe. "Konkurencija te ponekad izludi", izjavio je Tsistipas.

Grk je na Wimbledonu ispao u trećem kolu, kada je izgubio od Nicka Kyrgiosa. Sada se vraća u konkurenciju i nastupit će na turniru iz Masters serije 1000 kao treći nositelj.

Tsitsipas je ispričao razlog svoje odsutnosti u intervjuu na kanalu CGTN Sports Scene.

"Tenis zahtijeva puno predanosti i stalan trening. Nemamo toliko dana kada ne možete misliti na tenis, a meni je ponekad važno isključiti se, koncentrirati na druge stvari. Morao sam se ponovno osjećati čovjekom i pronaći ravnotežu", poručio je Grk.

Peti teniser svjetske liste otkrio je i kako je provodio ovo vrijeme.

"Došao sam kući, porodici, prijateljima i bilo mi je super. Ne postoji ništa bolje na svijetu nego doći kući i osjetiti povezanost s mjestom u kojem ste odrasli. Super sam se proveo, napunio energijom i dobro odmorio nakon dugih mjeseci na putu. To je bilo upravo ono što mi je trebalo", jasan je bio Tsistipas.

Tsitsi ima devet titula, od čega dvije ove sezone. U aprilu je slavio u Monte Carlu, a prije Wimbledona osvojio je Mallorcu. Najbolji ranking imao je u avgustu prošle godine kada je bio treći na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi