Šest golova u prijateljskom meču

Pjanić konačno zaigrao, Barcelona i City priredili spektakl na Camp Nou

Midhat Šljivak

Barcelona je u prijateljskom meču na Camp Nou stadionu dočekala Manchester City, a na kraju je ovaj susret završen bez pobjednika (3:3).

U zaista spektakularnoj utakmici koja je donijela šest pogodaka i otvorenu igru s obje strane na kraju pobjednika nije bilo.

City je prvi stigao do vodstva u ovom meču. Igrala se 21. minuta kada je Julian Alvarez pogodio za 1:0.

Kratko je trajala radost gostiju. U 29. minuti Pierre-Emerick Aubameyang hvata lijep volej i matira Ortegu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku se odbrane gotovo nisu ni igrale s obje strane i bilo je očekivano da će pasti dosta pogodaka.

Pogotkom Frenkieja de Jonga u 67. minuti Katalonci po prvi put dolaze u prednost (2:1), ali kratko je ona trajala jer je Palmer samo tri minute kasnije pogodio za 2:2.

Ipak, Memphis Depay je u 79. minuti donio novo vodstvo Barceloni. Nizozemac je pogodio za prednost domaćeg tima od 3:2.

City je do izjednačenja stigao u devetoj minuti nadoknade. Haaland je oboren u kaznenom prostoru, a Mahrez pogađa za konačnih 3:3.

Rezultat je naravno mogao biti i drugačiji. Oba tima su stvorila dosta šansi, ali na kraju je Camp Nou vidio šest pogodaka u večerašnjem meču.

Miralem Pjanić konačno je dobio šansu za igru kod Xavija Hernandeza. Susret je počeo na klupi, ali je u 72. minuti ušao umjesto Sergija Busquetsa.

Treba istaći da su s obje strane u nastavku šansu za igru dobili glavni igrači, a u finišu meča tešku povredu je zadobio mladi fudbaler Cityja Mbete.

Prijateljski meč:

Barcelona - Manchester City 3:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.