Prije tri mjeseca potpisao za Barcelonu, a već sada napušta katalonski klub

Torre neće dobiti šansu u prvom timu

Prije tri mjeseca potpisao za Barcelonu, a već sada napušta katalonski klub

Endin Čaušević

Mladi španski fudbaler Pablo Torre na kraju prošle sezone napustio je Racing Santander i potpisao je za Barcelonu.

Barcelona je mjesecima pregovarala s Torreom koji važi za velikog talenta španskog fudbala. On je na kraju odlučio da potpiše za Katalonce, ali nije bio baš zainteresovan da igra za rezervni tim.

Xavi Hernandez odlučio je da Torrea uvrsti u prvi tim, te je on prošao ljetne pripreme s Barcelonom, no jasno je da neće imati mnogo prilike da igra u prvoj ekipi.

Torre je uz Miralema Pjanića, Gerarda Piquea i Memphisa Depayja jedini koji nije igrao ove sezone i jasno je da je za njega najbolje da sreću pronađe u nekom drugom klubu.

Iako je za Barcelonu potpisao prije nepuna tri mjeseca Torre će napustiti katalonski klub i ovu sezonu će gotovo sigurno provesti na posudbi.

Xavi je Torreu poručio da će trenirati s prvom ekipom, a kada ne bude u konkurenciji za mečeve onda će igrati za Barcu B što se ovom igraču očito nije svidjelo, te je zatražio da ide na posudbu.

Španski mediji pišu da će Torre provesti sezonu u Segundi i to u dresu Racinga iz kojeg je upravo stigao u Barcelonu.

Torre će za Racing igrati do kraja ove sezone, ali će se narednog ljeta vratiti u Barcelonu jer njegov bivši klub neće imati pravo na otkup ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, interes za Torrea ranije je pokazao Cadiz, ali je njegov cilj da ide u Racing jer će se ekspresno uklopiti u ekipu za koju je igrao do prije nekoliko mjeseci. Torre na taj način želi da pokaže Xaviju da zaslužuje šansu u prvom timu Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Sta ocekivati od ciganskog kluba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi