Svjetski kup u skokovima u vodu

Rhiannan Iffland i Constantin Popovici pobjednici Red Bull Cliff diving takmičenja u Mostaru

Midhat Šljivak

Takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2022 održano je danas u Bosni i Hercegovini.

Najbolji svjetski skakači i skakačice okončali su takmičenje na Starom mostu i priredili su zaista istinski spektakl.

Gledaoci su mogli uživati u fenomenalnim skokovima s platforme Starog mosta. Majstori svog zanata još su jednom pokazali zašto su jedinstveni u svijetu skokova.

Rumun Constantin Popovici pobjednik je takmičenja u muškoj konkurenciji. Imao je zaista čudesan posljednji skok i na kraju je osvojio rekordnih 481.5 bodova.

Iza sebe je Popovici ostavio sunarodnjaka Catalina Predu. On je također bio fenomenalan i došao je do drugog mjesta. Na postolju se našao i Aidan Heslop iz Velike Britanije.

Francuz Gary Hunt danas nije bio na nivou. Nakon tri pobjede iz prethodnih godina devetorstuki prvak svijeta je razočarao u posljednjem skoku i završio je tek četvrti.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Preda sa 760 bodova, Gary Hunt je drugi sa 680, a Heslop je treći sa 646 bodova.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Rhiannan Iffland iz Australije. Iza nje su ostale dvije Kanađanke. Druga je bila Molly Carlson, a treća Jessica Macualay.

Australka je odbranila titulu iz Mostara od prošle godine. Ovo joj je ukupno treća pobjeda u našoj zemlji.

Iffland je prva u ukupnom poretku sa 960 bodova, slijedi Carlson sa 790, a treća je Amerikanka Eleanor Smart sa 552 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.