Foto - EPA

Imao rekordnih 19 odbrana

Hobotnica na golu: Svijet fudbala priča o nestvarnoj izvedbi Yanna Sommera protiv Bayerna

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern nije uspio savladati Borussiju iz Monchengladbacha u susretu 4. kola Bundeslige.

Njemački šampion uspio je izvući jedan bod (1:1) i to pogotkom Leroya Sanea u 83. minuti meča, dok je Borussia vodila od 43. minute golom Marcusa Thurama.

Glavni razlog što Bayern nije pobijedio je čudesni golman Borussije Yann Sommer. Čovjek je bio gotovo nesavladiv i postavio je rekord Bundeslige po broju odbrana u jednoj utakmici.

Poskidao je igračima Bayerna gotovo sve. Na kraju je imao 19 odbrana i može se slobodno reći da je prava šteta što ga je Sane uspio savladati jer mu je upropastio perfektan dan.

Međutim, ovaj 33-godišnji švicarski golman dokazao je još jednom da je svjetska klasa. I ranije je imao čudesnih odbrana, ali malo koji golman odbrani igračima Bayerna čak 19 udaraca.

Sommer je još jednom zadivio svijet fudbala koji priča o njegovom čudesnom nastupu u ovom meču.

Yann Sommer je karijeru počeo u ekipi Basela. U početnoj fazi karijere ovaj 33-godišnjak je išao na posudbe u Vaduz i Grasshopers, a nastupima u dresu Basela privukao je pažnju na sebe.

Član Borussije iz Monchengladbacha postaje 2014. godine. Već je devetu sezonu član ovog kluba i postao je klupska legenda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukupno je iskusni Švicarac nastupio u 327 utakmica u dresu tima iz Monchengladbacha, imao je vrhunskih izvedbi, ali o ovoj protiv Bayerna će se dugo pričati.

Nevjerovatan golman je ovaj čovjek. Prava hobotnica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.