Odlične vijesti

Odabrana četiri stadiona na kojima uskoro kreće postavljene terena sa hibridnom travom · Saznajemo

Endin Čaušević

Nogometni savez Bosne i Hercegovine na kraju prošle sezone krenuo je u realizaciju projekta rekonstrukcije terena bh. premijerligaša što je sasvim realno proglašeno kao najznačajniji projekat u historiji bh. klupskog fudbala.

Kako je najavljeno prije nekoliko mjeseci plan je da se u narednom periodu naprave hibridni tereni na stadionima svih premijerligaša u Bosni i Hercegovini, a radovi su počeli već na kraju protekle sezone Premijer lige.

Trenutno su u toku radovi na stadionima Tušanj, Koševo, Rođeni i Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Očekuje se da će prvo biti završeni radovi u Mostaru i Banjoj Luci i da će Velež i Borac uskoro igrati pred svojim navijačima.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH donijeta je odluka da se proces obnove treba ubrzati. Nakon završetka radova na stadionima Veleža i Borca plan je da se odmah krene s radovima na dva druga stadiona.

Kako saznajemo plan je da ubrzo počnu radovi na stadionima Širokog Brijega, Posušja, Leotara i Sloge iz Doboja.

U dosadašnjem dijelu sezone klubovi na čijim stadionima traju radovi igraju na zamjenskim terenima, a to očekuje i ekipe na čijim stadionima će uskoro početi radovi.

Međutim, bez obzira na to, ovaj projekat NSBiH će sigurno itekako poboljšati kvalitetu u najjačem rangu bh. fudbala, te će biti veliki uspjeh ukoliko se većina radova završi do kraja ove sezone.

Zeljković: Najveći projekt u historiji bh. fudbala

Prije nekoliko dana predsjednik NSBiH, Vico Zeljković, boravio je u Turskoj na žrijebu za Ligu prvaka, a prilikom toga poručio je da je zamjena terena najveći projekat u historiji bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prisustvo večerašnjem žrijebu UEFA Lige prvaka u Istanbulu iskoristit ću za seriju sastanaka s čelnicima Evropske fudbalske unije", poručio je Zeljković i nastavio je:

"Prioritet će svakako biti na najvećem projektu u historiji bh. fudbala - izgradnji hibridnih terena na stadionima u BiH. Očekujem da do kraja septembra krenu radovi na još četiri stadiona, a do tada da započeti radovi u međuvremenu budu završeni".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.