Na Pecari "ništa-ništa": Hercegovački derbi je bio sve samo ne derbi

Premijer liga BiH

Na Pecari "ništa-ništa": Hercegovački derbi je bio sve samo ne derbi

Esmer Oštraković, foto: Admin Čaušević

Hercegovački derbi između Širokog Brijega i Veleža završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Široki brijeg je u najavi utakmice bio blagi favorit s obzirom na stanje na tabeli, a pobjedom bi ekipa s Pecare učvrstila vodeću poziciju.

Međutim, do pobjede protiv Veleža koji je došao, prije svega da sačuva svoju mrežu i zaprijeti iz kontranapada, ekipa Širokog Brijega danas nije mogla.

Utakmica je bila poprilično izjednačena, sa periodima igre koji su pripadali jednoj ili drugoj ekipi.

Velež je bio nešto bolji protivnik na otvaranju, ali onda je Široki zagospodario terenom. Imao je inicijativu Široki, ali bez nekih velikih prilika uz par poluprilika. 

U drugom poluvremenu na teren slična priča, domaći na početku nešto bolji, imaju inicijativu, nekoliko opasnih situacija pred golom gostiju. Ali, onda su se gosti oslobodili pritiska pa su i oni u određenom periodu konce igre držali u svojim rukama.

Oglasi

Pokušavali su domaći doći do gola koji bi značio pobjedu i nova tri boda, dok je Velež malo "umrtvio" meč i iz takve igre par puta je zaprijetio. Imali su obje ekipe po dvije dobre prilike, ali mreže su ostale netaknute. 

Obzirom da cjelokupan razvoj situacije, zadovoljniji bodom mogu biti gosti iz Mostara, ali sigurno ni u domaćoj ekipi neće biti mnogo nezadovoljni. Utakmica nije opravdala očekivanja iako je u pojedinim momentima intenzitet bio dobar, no više su trebali pokazati i jedni i drugi. Palac gore ide navijačima, kako domaćim koji su se poželili fudbala tako i gostujućim koji su nažalost Pecaru morali napustiti deset minuta prije kraja. 

Nakon ove utakmice Široki Brijeg je prvi na tabeli sa 12 bodova, ali i sa jednom utakmicom manje od drugoplasiranog Sarajeva, te dvije utakmice više od trećeplasirane Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane Velež se nakon ove utakmice nalazi na devetoj poziciji sa šest osvojienih bodova iz pet utakmica.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Dvije bratske seoske ekipe iz 2 najprimitivnija sela u BiH i regionu, naravno da je to jedna velika NULA!
3 23
axel42
Pa gdje se to kod nas igra dobar fudbal? I onaj Sarajevski derbi je bio ko racku, kao inače u BH fudbalu sve je bezveze.
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti