FOTO: FK Borac

Debitovat će protiv Zrinjskog u srijedu

Marinović odradio prvi trening sa FK Borac, odredio i pomoćnike

Samir Mlaćo
Novi šef struke FK Borac je Vinko Marinović.

Marinović će naslijediti Nenada Lalatovića koji je nakon poraza od Leotara podnio ostavku.

Ista je prihvaćena, a Marinović će danas biti zvanično predstavljen.

Biće ovo njegov drugi angažmann na klupi Borca. Već je odradio prvi trening.

“Vinko Marinović je odlučio da mu saradnici u stručnom štabu budu Danimir Milkanović, Boris Raspudić, Čedomir Ćulum i Predrag Božić koji se nakon angažmana u beogradskom Partizanu vraćaju u redove Borca.

Vinko Marinović, već danas započinje drugi trenerski mandat u FK Borac, a u prvom je godinu dana proveo na klupi crveno-plavih, u periodu od 18. Ožujak 2014. godine do 25. Ožujak 2015. Godina godine.

Tokom trenerske karijere osvojio je dvije titule u Premijer ligi BiH, bio je i selektor mlade reprezentacije BiH“, stoji u objavi FK Borac.

Marinović je nakon Borca radio u HŠK Zrinjski kojeg je 2016. godine odveo do titule prvaka Bosne i Hercegovine, a nakon Plemića postao je selektor mlade reprezentacije.

Pored ovih timova i reprezentacije Marinović je radio još u Kozari iz Gradiške i Kolubari, te FK Sarajevo.

Borac je u dosadašnjih sedam utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine ostvario učinak od tri pobjede, jednog neriješenog rezultata i tri poraza i ima 10 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Debi će Marinović imati u srijedu u derbiju protiv Zrinjskog.

Borca će jurišati na tri boda koja bi mu puno značila za nastavak sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.