Mulalić i Dudić dobili pitanje o odlasku Lalatovića: Bili su složni u odgovoru, a imali su šta reći
Mulalić i u pozadini Dudić u sinoćnjem derbiju

Karizmatičnog trenera nećemo gledati u Premijer ligi

Mulalić i Dudić dobili pitanje o odlasku Lalatovića: Bili su složni u odgovoru, a imali su šta reći

S. Mlaćo
Jučer je pala još jedna 'trenerska glava' u Premijer ligi naše zemlje.

Karizmatični Nenad Lalatović je odlučio napustiti klupu Borca nakon samo sedam kola.

Borac je jučer poražen 1:0 od Leotara i Lalatović je digao sidro. Već u drugom kolu ponudio je ostavku, Uprava kluba nije prihvatila, no sada je odlučio da zvanično ide.

Nije se Lalatović snašao u Premijer ligi, iako je vjerovatno i sam očekivao da će priča biti mnogo drugačija.

Ostavku Lalatovića prokomentarisali su jučer nakon derbija i treneri vječitih rivala Feđa Dudić i Edis Mulalić (video 16:15)

“Vidio sam rezultat, bio sam fokusiran na našu utakmicu. Prvi put čujem od vas za tu ostavku. Čovjek je radio pod pritiskom od prvog dana. Kvalitetan trener, a sada vidite kako je teško raditi u BiH.

Oglasi

Čovjek je vodio Crvenu Zvezdu, Vojvodinu, radio u Saudijskoj Arabiji, uzimao milion eura godišnje...Doveo je i svojih igrača, dobra je to ekipa... Mi sada igramo sa Leotarom i svi misle to će sada biti lagano. Liga je teška, najnezvijesnija na Balkanu. Mi to osporavamo. Dajte da pričamo o pozitivnim stvarima... Mi pljujemo, naše je najgore, a sve drugo je dobro. Bolestan narod. Tuđa nesreća nam je najveća sreća. Dok je tako nećemo napredovati“, kazao je Dudić.

Sa njegovim riječima na više nego zanimljivoj press konferenciji složio se i Mulalić (video, 16:15.)

“Vidio sam da je Leotar dobio Borca... Nevjerovatno...Kako neko misli da se igra napravi za dva kola? Kako ćeš znati da taj trener nešto zna ako nisi mačke udario sa praga, a ne loptu. Zato su bitni i ti savjetnici i ljudi u klubu. Potrošen je sada taj dečko koji je u svim klubovima gdje je bio napravio rezultat. Dođe u BiH i hoće da ide za dva kola. Zašto? Nije što mu je dobro. Iskusan trener, ali neko mu zgadi to. Bježi glavom bez obzira. Moramo profesiju braniti, jer niko neće da se bori za nas. Žao mi je što čovjek ide jer je rejting lige podigao svojim dolaskom. Nije on otišao što je izgubio, nego glavom bez obzira da sačuva malo mozga i snage i srca. Mi molimo Boga da otjeraju Dudića, Mulalića, jer će se neko zadovoljiti time“, kazao je Mulalić.

“Čovjeku se zgadio fudbal i otišao je u BiH. Mene niko nije tjerao da idem u Želju gdje sam imao osam igrača. Sam sam pristao na to, te šutim i radim“, jasan je bio Mulalić.

FK Borac je putem zvanične stranice potvrdio rastanak sa Nenadom Lalatovićem

Oglasi

"Nakon poraza od ekipe Leotara održana je hitna sjednica UO FK Borac na kojoj je prihvaćena ostavka Nenada Lalatovića i njegovog stručnog štaba.

 Nenad Lalatović ostavku je podnio zbog serije promjenljivih rezultata, a sa željom da se , dok je još vrijeme, trenerskom rokadom pokušaju ostvariti zacrtani klupski ciljevi u ovoj sezoni.

 UO FK Borac odlučio je da prihvati ostavku, a Nenad Lalatoviću želimo svu sreću u nastavku trenerske karijere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 Novi šef stručnog štaba FK Borac biće imenovan u naredna dva dana“, stoji u objavi Banjalučana.

Borac već u srijedu sa novim trenerom igra derbi protiv Zrinjskog.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiH1510
Jedna dobronamjerna opaska za novinara, a istu gresku sam vidio i u nekom prethodnom tekstu. Karizmatican je rijec iz hrvatskog jezika, naprosto ne vjerujem da bih na nekom njihovom portalu mogao vidjeti rijec "harizmatican".
8 1
Gvardijan
Dudicu da nisi otjerao Lazica tesko da bi Sarajevo primilo gol kakav je sinoc dao Zeljo.Ali eto drugom klubu covjek valja a tebi ne.Sada to Djokanovic stoper.Dobar cak izuzetno dobar igrac ali ne za to mjesto.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi