Vinko Marinović novi trener FK Borac!

Potvrđeno za SportSport.ba

Vinko Marinović novi trener FK Borac!

M. Šljivak

FK Borac ostao je bez trenera nakon što je ostavku na to mjesto podnio srbijanski stručnjak Nenad Lalatović.

Borac je jako loše ušao u sezonu. Lalatović nije podnio posljednji poraz od Leotara i odlučio je da ode s klupe.

Rukovodstvo tima iz Banja Luke odmah je počelo potragu za novim šefom stručnog štaba, a ona je na kraju uspješno završena. Borac će preuzeti Vinko Marinović.

Za SportSport.ba potvrđena je informacija da će 51-godišnji stručnjak preuzeti banjolučki tim, a asistirat će mu njegov stalni saradnik Danimir Milkanović.

Vinko Marinović je posljednji angažman imao u FK Sarajevo s kojim je osvojio titulu prvaka. No, nakon sjajnih rezultata došla je serija loših pa je s klupe otišao u maju 2021. godine. 

Ovaj 51-godišnji stručnjak se nakon sedam godina vraća na klupu Borca kojeg je predvodio u sezoni 2014/2015. Na klupi ovog tima odradio je 29 utakmica i imao je učinak od 14 pobjeda, pet neriješenih rezultata i 10 poraza.

Marinović je nakon Borca radio u HŠK Zrinjski kojeg je 2016. godine odveo do titule prvaka Bosne i Hercegovine, a nakon Plemića postao je selektor mlade reprezentacije.

Pored ovih timova i reprezentacije Marinović je radio još u Kozari iz Gradiške i Kolubari.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Debi na klupi Borca Marinović bi trebao imati već u srijedu protiv svog nekadašnjeg kluba Zrinjskog koji se ponovo igra u Novom Gradu.

Borac je u dosadašnjih sedam utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine ostvario učinak od tri pobjede, jednog neriješenog rezultata i tri poraza i ima 10 osvojenih bodova.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...dobar trener,steta sto ih Jagodic nije preuzeo...
10 2
Trenbolon
Meni jedan od drazih trenera koji je vodio fks....gospodin covjek.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti