Kreativnost na nivou

Pobjednici prijelaznog roka: Vidjeli smo možda i najorginalniji način za predstavljanje pojačanja

Eldar Ganibegović

Manchester United još je jednog mladog fudbalera poslao na posudbu.

Iako se 19-godišnji Tunižanin Hannibal Mejbri povezivao s prelaskom u Andorru čiji je vlasnik Gerard Pique, na kraju je ostao u Engleskoj.

Naime, ovaj mladi veznjak na otišao je na posudbu u Birmingham gdje će provesti ovu sezonu, a način na koji ga je novi klub predstavio oduševio je sve.

Video objavljen na Twitteru inspirisan je scenom iz filma 'Kad jaganjci utihnu' iz 1991. godine, u kojem fiktivni negativac Hannibal Lecter pomaže agentici FBI-a Clarice Starling uhvatiti serijskog ubicu iz strogo čuvanog zatvora.

Ali, s obzirom na to da je film star više od tri desetljeća, mnogi navijači nisu upoznati s referencom koju je klub pokušavao napraviti umetanjem veznog igrača umjesto negativca.

Pogledajte o čemu se radi. Genijalno, zar ne?

Inače, Mejbri pored pasoša Tunisa posjeduje i francuske papire, a upravo u Francuskoj je i počeo karijeru i to u Parisu, te igrao još za ACBB i Monacao, naravno, sve u omladinskim pogonima.

Kao 16-godišnjak stiže u Manchester United u augustu 2019. godine za deset miliona eura.

Iako je bio mladi reprezentativac Francuske, odnosno igrao za U16 i U17 selekcije ove države, na kraju je srce odabralo Tunis za koji je već upisao 16 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.