NFSBiH odredio sudije za 9. kolo, derbi u Mostaru u centru pažnje

Edmir Škorić

Delegirane su sudije za utakmice devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nogometni savez BiH odredio je sudije za utakmice koje se igraju u subotu, nedjelju i ponedjeljak.

Derbi Zrinjski - Sarajevo sudit će Luka Bilbija, a pomagat će mu Senad Ibrišimbegović i Josip Čolić, dok će Frano Jelić iz Širokog Brijega biti četvrti sudija.

Glavni arbitar na utakmici Borca i Širokog Brijega će biti Ermin Sivac iz Zenice, pomoćnici će biti Stefan Tešanović i Amir Kadić.

Antoni Bandić sudit će duel na Grbavici u kojem se sastaju Željezničar i Igman, a pomagat će mu Tarik Mulasmajić i Damir Lazić, dok će Sabrija Topalović biti četvrti sudija.

Velež - Tuzla City sudit će Adis Mulahasanović, dok će pravdu na meču Leotar - Posušje dijeliti Elvedin Topuzović, a Dragan Kesić (Gradiška) bit će na centru u Banovićima u duelu Slobode i Sloge.

Sloboda i Sloga će otvoriti kolo u jedinom subotnjem duelu od 16 sati, dok se u nedjelju igraj tri meča. U fokusu dueli od 19 sati Široki - Borac i Zirnjski - Sarajevo. Dva sata ranije počinje duel u Trebinju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantni su mečevi u ponedjeljak. U 17 sati igra se Velež - Tuzla, a dva sata kasnije Željezničar i Igman.

Lider na tabeli je Sarajevo sa 14 bodova, po 13 imaju Tuzla i Borac, a po 12 Željezničar i Široki. Na dnu je Zrinjski sa tri boda, ali ima i samo tri odigrana meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.