Oglasio se i Jakirović: "Utakmica je bila na rubu regularnosti"

Trener Zrinjskog

Oglasio se i Jakirović: "Utakmica je bila na rubu regularnosti"

Eldar Ganibegović

Zrinjski je jučer u derbiju osmog kola Premijer lige BiH poražen na gostovanju kod Borca 1:0.

Utakmica se igrala u katastrofalnim vremenskim uslovima, a na kraju je slavio Borac autogolom Čondrića u 17. minuti, nakon ubačaja Zakarića iz kornera.

Poslije utakmice ostali smo uskraćeni za komentar Sergeja Jakirovića, no bh. prvak ga je danas objavio na svom YouTube kanalu.

"Onako, čudno. Zato što, ne možete se vi pripremiti na ono. Kad smo došli na stadion i napravili zagrijavanje, sve je bilo divno i krasno. Teren solidan, međutim, kako je nevrijeme nastalo, tražili smo ja i Zakarić od sudaca da stanemo desetak minuta. Kao da smo se dogovorili ja i Goran. Onda je pao taj gol, nesretni, tako smo ga i primili. Jednostavno u tom trenutku nismo se više mogli prilagoditi nikako na teren", kazao je Jakirović pa dodao:

"Borac se bolje prilagodio, mi smo pokušavali kroz zamjene i kroz neku čudnu formaciju da dođemo gore. Pošto je to fudbalski ragbi, prebaci nekako loptu pa se nadati grešci protivnika ili iz prekida kao što su oni nama dali. Međutim, nismo uspjeli i moramo čestitati Borcu na pobjedi."

O tome što je Zrinjski jučer igrao s trojicom nazad, Jakirović je kazao:

Oglasi

"Više je to zbog igrača U-21. Da Franku (Sabljić, op. a) ostavimo prostora gore, Sučić u vezi pošto nismo imali Ilinkovića i radi Maradincija, da malo osjeti i on Premijer ligu, da debituje, da ima nekakvu sigurnost iza sebe. Možemo koristiti i ne moramo, sve zavisi u datom trenutku koga imamo na dispoziciji. Imali smo nekoliko problema pred ovu utakmicu. Ali, nije to nikakav alibi, nije to razlog što smo mi izgubili. Mislim da mi možemo bolje i da se moramo bolje prilagoditi na ovakve uslove."

"Teško je kad lopta ne može normalno ići, kad zastajkuje. Tada više dolaze do izražaja ovi drukčiji igrači koji imaju malo bolju fudbalsku, situacionu interligenciju. Ja vidim samo Zakarića kad vodi loptu pa diže je sam sebi što je jasno. Ali, kad imaš nekakvu priliku, zastane ti. To je bila utakmica na rubu regularnosti. U zadnje vrijeme nisam baš vidio da se igra, ali dobro. Moramo se okrenuti daljnjim izazovima i izvući pouke, možda nas još negdje čeka, pošto igramo na zamjenskim terenima, moramo i to priznati", istakao je trener bh. prvaka.

"Čarlija je krenulo ovu sezonu", rekao je Jakirović o crvenom kartonu Ćorluke protiv Borca koji mu je nakon Željezničara i Tirane već treći ove sezone, pa nastavio:

"Ja mu mogu zamjeriti i ne mogu. U datom trenutku želite napraviti najbolje i dogodi se što se dogodi. Već sam ga upozoravao kad ima žuti karton da ne ide sto posto u duele. Pogotovo što je to jako daleko od gola, to se mora priznati. Da je to neko spašavanje akcije, ok. Mora pauzirati, uskočit će neko drugi."

Naredno kolo Zrinjskom donosi duel protiv Sarajeva, još jedan derbi kola, a o bordo timu Jakirović ima sljedeće mišljenje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sarajevo, dosta promjena, novi trener. Imamo svi oscilacija, zato je to nekako zbrda, zdola. Pogotovo mi s odgođenim utakmicama nemamo pravu sliku tabele, ali sigurno da je Sarajevo malo promijenilo način igre. Sada su više motorični, više dolaze do protivničkog gola, imaju dosta prilika i morat ćemo biti na visokom nivou. Zrinjski - Sarajevo je uvijek derbi, za mene jedan od najvećih derbija u ovoj ligi i po trofejima i po veličini klubova. Čeka nas jako težak posao, ja se nadam da ćemo biti na nivou. Igramo kući pred svojom publikom i napravit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat."

"Maglica i Mandić su van stroja još od Bratislave, Ilinkovića smo iz predostrožnosti, ipak je dobio udarac u glavu i ima šavova, pa smo ga poštedili. Mario (Tičinović op. a) je out, danas imamo trening i nije mi se niko javio da ima nekih poteškoća", završio je Jakirović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IceTrae
Odgodi jos koju utakmicu licmjeru.
7 5
Ljacmu1
Bez brige, profa. Samo tako su i mogli pobijediti.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi