Foto: NK Široki Brijeg

Radić potpisao

Široki Brijeg predstavio novo pojačanje: Stigla je "plava devetka" · Zvanično

Eldar Ganibegović

NK Široki Brijeg danas je predstavio novo pojačanje.

Hercegovački klub potvrdio je dolazak Dominika Radića, 26-godišnjeg hrvatskog napadača kojeg su nazvali novom plavom devetkom.

"Dominik Radić je novi napadač Širokog Brijega. Zadužio je broj devet i potpisao vjernost Plavo-bijelima s Pecare do kraja sezone.

Dvadesetšestogodišnji hrvatski golgeter s bh. dokumentima na Pecaru stiže nakon odrađene prošle sezone u momčadi ŠFK Sered, slovačkom prvoligašu koji je, unatoč vrlo dobrom uspjehu i visokom petom mjestu, zbog nemogućnosti osiguravanja infrastrukturnih uslova ostao bez licence za nastup u Fortuna ligi i evropskim kvalifikacijama u ovoj sezoni.

Dominik Radić iza sebe ima bogato međunarodno iskustvo. Sezonu prije igranja u najjačem slovačkom fudbalskom takmičenju novi je napadač Širokog Brijega branio boje češke Sigme iz Olomouca.

Najveći trag u dosadašnjoj karijeri ostavio je igrajući za slovenački Rudar iz Velenja. Iskustvo igranja u HNL stjecao je u dresovima Intera iz Zaprešića i koprivničkog Slaven Belupa", objavio je NK Široki Brijeg.

Inače, Radić je samo još jedno u nizu pridošlica na Pecaru ovog ljeta. Stigli su još Kuprešak, Pranjić, Turković, Lovrić, Knežević, Suto, Taddei, Oliveira, Kpan, Josipović i drugi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidjet ćemo kako će se ovaj fudbaler rođen u njemačkom Hannoveru uklopiti u ekipu koja je definitivno jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

NK Široki Brijeg je prvi poraz upisao tek u sedmoj utakmici i to od sjajnog Tuzla Cityja, a ispočetka sezone bio je i vodeći tim na tabeli. Trenutno je s 12 poena na petom mjestu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.