Sarajevo razbijeno u Mostaru

Dudić: Ne možemo se vaditi ni na šta, pobijedila je noćas moćnija i bolja ekipa

Edmir Škorić

U derbiju 9. kola Premijer lige BiH Zrinjski je nadigrao ekipu Sarajeva i na kraju slavio sa 4:1.

Sarajevo je povelo u Mostaru, ali onda je primilo četiri gola, od čega je jedan bio s penala koji je izazvao dosta bure jer je u najmanju ruku diskutabilan.

Ipak, trener Sarajlija Feđa Dudić nije želio da traži alibi, svjestan da je večeras nadigrana njegova ekipa i da je pobijedio kvalitetniji sastav.

"Ne možemo se vaditi ni na šta. Pobijedila je bolja ekipa, sve je bilo na njihovoj strani, na kraju je moglo biti i gore po nas. Imali smo dobro otvaranje, ali nakon penala smo pali", rekao je Dudić, dodavši:

"Ostali smo bez Muse, izgleda da ćemo biti bez njega na duži period".

Za razliku od Dudića, njegov kolega s druge strane, Sergej Jakirović, mogao je da bude daleko zadovoljniji.

"Dobro smo ušli u utakmicu, desi se greška i primimo gol. Ali igrali smo našu igru, pokazali smo jedan evropski fudbal, vidi se iskustvo iz Evrope. Pokazali smo i karakter i da možemo igrati na visokom nivou kada je normalan teren", rekao je Jakirović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo dovoljno igrača u rotaciji, nije to problem. Veći problem su zamjenski tereni, pogotovo ako padne kiše. Morali smo odgađati, ali moramo poštivati naše prvenstvo i bez obzira na sve moramo biti ozbiljni", istakao je Jakirović.

Aktuelni prvak BiH u srijedu će u zaostalom meču gostovati Slobodi u Banovićima, dok Sarajevo za vikend dočekuje Široki Brijeg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.