Povreda lijevog beka Veleža

Nove loše vijesti za Rođene: Pavić mora na višemjesečnu pauzu

Midhat Šljivak

FK Velež ove sezone ima ozbiljnih problema s povredama.

Trener Rođenih Amar Osim nije imao pun sastav na raspolaganju otkako je došao u klub i to mu predstavlja ozbiljne probleme kada je izbor ekipe u pitanju.

Novi problem Rođene je zadesio u meču s Tuzla Cityjem. Sjajni lijevi bek Antonio Pavić napustio je teren u 53. minuti meča zbog povrede, a Osimu i Veležu ne stižu baš lijepe vijesti kada je ovaj fudbaler u pitanju.

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, Paviću su stradali prednji križni ligamenti koljena i 27-godišnjem beku slijedi višemjesečna pauza.

Ovo je svakako još jedan ogroman udarac za Velež. Pavić je bio odličan od dolaska u redove mostarskog kluba i ispostavio se kao pravo pojačanje za Velež.

Antonio Pavić FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

1 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Nažalost, on u narednim mjesecima neće moći da pomogne svojim saigračima, a trener Amar Osim ponovo će morati da traži rješenja kojim će nadomjestiti izostanak jako bitne figure u igri svog tima.

Pavić je na poziciji standardnog lijevog beka zamijenio Slavišu Radovića, koji je otišao u Latviju, te je pokazao da je itekako dobra zamjena.

Ovaj 27-godišnjak se odmah ustalio u prvu postavu Veleža. Odigrao je ukupno šest utakmica ove sezone i upisao je dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osimovi problemi s povredama bitnih igrača su nastavljeni i zaista je nevjerovatno koliko iskusni stručnjak ima problema s povredama glavnih igrača od dolaska na klupu Veleža.

Rođeni su trenuto na osmom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine s devet osvojenih bodova, ali i s dvije utakmice manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti