Da je tanka granica između neba i zemlje jučer je to najbolje osjetio Amar Osim

Scene poslije meča protiv Tuzla Cityja

Da je tanka granica između neba i zemlje jučer je to najbolje osjetio Amar Osim

Admin Čaušević

Biti trener ponekad je jako nezahvalan posao. Poslije poraza si bos, a poslije pobjede hadžija. Posebno je to tako u sredinama sa strastvenim navijačima. 

U najboljoj utakmici sezone Velež je razmontirao Tuzla City. Na stadionu u Gabeli pred oko 1.000 svojih Rođeni su pretenda za titulu pobijedili sa 4:0.

S ovom pobjedom mostarski tim je najavio izlazak iz krize te poslije niza slabijih rezultata konačno došao do trijumfa nakon četiri utakmice.

Posljednji Velež meč u Gabeli donio je nepoželjne scene pošto je došlo do verbalnog sukoba između navijača ovog kluba i trenera Amara Osima.

Bilo je to nakon neriješenog rezultata sa Igmanom(1:1). Navijači su uputili nepromišljenje psokve, a Osim nije uspio sačuvati svoje živce.

Nakon visokog trijufma protiv Tuzla Cityja stigla je potpuno druga slika. Igrači su ispračeni aplauzima, dok je i Osim dobio ovacije.

Tako je to u trenerskom poslu. Trofejni stručnjak to najbolje zna. U Premijer ligi je počeo raditi prije dvije decenije. Od tada do danas se promijenilo sve, ali ne i navijački mentalitet.

"Svaka utakmica je nemir novi. Velež koji slabo stoji ima devet bodova, a prvi ima petnaest bodova i dvije utakmice više. Malo je to čudno", rekao je Osim nakon meča.

Naredni izazov za Osimove izabranike je meč protiv Borca. Susret kojeg navijači Veleža osjećaju na drugačiji način zbog dešavanja proteklih sezona. Trijumf protiv TC daje nadu da se može i do pozitivnog rezlutata u Novom Gradu.

Predviđeno je da se za vrijeme reprezentativne pauze igra i gradski derbi protiv Zrinjskog, međutim veća je vjerovatnoća da će taj susret biti odgođen te će se tražiti novi termin.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velezmostar32
Meni se cini da se cuje ****t cemo Dudica
4 1
pitariistok
Al Sarajevo bilo dobro,lose svima smeta. Ne bira se mjesto i vrijeme da se Sarajevo vrijedja....kompleksi drmaju
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi