Velež se oglasio nakon teške povrede Pantelića: "Učinili smo sve da mu se pruži sva moguća pomoć"

Igrač Tuzla Cityja dobio lakat u lice

Velež se oglasio nakon teške povrede Pantelića: "Učinili smo sve da mu se pruži sva moguća pomoć"

Endin Čaušević

Fudbaleri Veleža jučer su u Gabeli pobjedili Tuzla City sa ubjedljivih 4:0 u meču devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je uspio da dođe do veoma bitne pobjede u Gabeli i to sa 4:0 protiv Tuzla Cityja koji igrao u jako dobroj formi na početku ove sezone.

Međutim, Tuzlaci nisu bili baš na svom nivou u jučerašnjem meču što su Rođeni znali da iskoriste i na kraju ubjedljivo slave sa 4:0 i dođu do veoma važna tri boda.

Dva gola za mostarski klub u jučerašnjoj utakmici postigao je Dženan Zajmović, dok su se u listu strijelaca još upisali Emir Halilović i Nermin Haskić.

No, utakmicu u Gabeli obilježila je i povreda igrača gostujuće ekipe Dušana Pantelića koji nije mogao da nastavi utakmicu nakon jednog duela s veznjakom domaćeg tima Dinom Hasanovićem.

Naime, u jednom duelu Hasanović je žestoko laktom u glavu udario Pantelića koji je odmah zatražio ljekarsku pomoć i nažalost nije uspio da nastavi meč, a umjesto njega na teren je ušao Veselinović.

Oglasi

Iz Tuzla Cityja su žestoko protestvovali što Hasanović nije dobio direktan crveni karton već mu je glavni sudija pokazao samo žuti karton.

Nakon svega danas su se oglasili i Rođeni povodom svega što se dešavalo, te su iskorisitli priliku da Panteliću pruže što brži oporavak.

"Fudbalski klub Velež Mostar izražava iskreno žaljenje zbog povrede Dušana Pantelića, igrača FK Tuzla City, do koje je došlo na jučerašnjem susretu ove dvije ekipe na zelenom terenu", saopštili su iz Veleža i dodali.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jučer smo učinili sve da ljekarski pregled bude što prije obavljen i da se Panteliću pruži sva potrebna medicinska pomoć. Nadamo se da će proces oporavka biti brz i da ćemo Pantelića uskoro opet gledati na terenima domaće Premijer lige. Brz oporavak Dušane".

Velež je nakon sedam mečeva osmi sa devet bodova, dok je Tuzla City četvrdi sa 13 bodova iz isto toliko odigranih utakmica.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1658184114
Veležu se uvjek otimalo,valjda je vakat da mu se nesto da.da te podsjetim na utakmicu u jugi,kad je velež trebo da bude prvak,a sudija ga natego za slobodu zivotom,a titina milicija razbila pendrecima zene i starce.haj razligu fukaroslana
1 0
fukaraslana
Opet dajte Velezu 20 000 maraka kao prosle godine ako prodju kolo dalje u Evropi
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti