Deja vu

Osmanković je danas protiv Zrinjskog teško nastradao, ali nije prvi put

Eldar Ganibegović

Zaostalu utakmicu prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas su u Banovićima odigrali Sloboda i Zrinjski.

Izabranici Sergeja Jakirovića na kraju su odnijeli pobjedu rezultatom 0:1, a gol odluke je u 61. minuti postigao Hrvoje Barišić.

U ovoj utakmici vidjeli smo i dva zaista ružna duela. Prvo poluvrijeme obilježio je duel Bilbije i Devedžića, a napadač Zrinjskogo ostao je bez zuba.

Ipak, mnogo gore se proveo defanzivac Slobode Kemal Osmanković. Minuta je bila 79. kada su on i Ćorluka neoprezno krenuli u jedan duel, a Josip ga je udario koljenom u glavu.

Ljekarske ekipe su odmah utrčale na teren, dugo je Kemal ležao, čak su i nosila bila spremna no na svu sreću nisu bila potrebna.

Osmanković se nekako pridigao i u zagrljaju dvojice doktora Slobode izašao s terena vidno dezorjentisan, a umjesto njega na teren je ušao Said Husejnović.

Deja vu

Pomalo je i nevjerovatna informacija da se ovo Osmankoviću već po drugi put događa u duelima protiv Zrinjskog.

Derbi 14. kola Premijer lige u sezoni 2018/19. u Mostaru su igrali Zrinjski i Željezničar, a Osmanković je doživio nešto slično kao i danas.

Kemal Osmanković je krenuo prema lopti i glavom udario u tadašnjeg igrača Zrinjskog Tonija Jovića i ostao je nepomičan ležati na travi.

Osmanković je inače, za razliku od danas, nakon ukazane pomoći pokušao igrati utakmicu, ali zbog potresa mozga to nije mogao pa je odmah prevezen u bolnicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tada su igrači na terenu, prije svega Ognjen Todorović (Zrinjski) i Jadranko Bogičević (Željezničar), jako dobro reagovali. Odmah su okrenuli Osmankovića na bok kako ne bi došlo do gušnenja.

Tada se sve dobro završilo po Kemala, a nadamo se da će i u ovom slučaju biti sve u redu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.