Foto - EPA

Poraz Manchester Uniteda

Na Old Traffordu večeras opet muk

Midhat Šljivak

Manchester United porazom je otvorio sezonu u Evropskoj ligi.

Crveni đavoli su na Old Traffordu u 1. kolu Evropske lige dočekali Real Sociedad, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 1:0.

Manchester United je bio konkretniji tim u prvom poluvremenu. Pokušavao je domaći sastav nešto napraviti, postigli su pogodak preko Cristiana Ronalda, ali VAR se javio i poništio je prvi gol sezone portugalskog napadača.

Na odmor se odlazi bez golova (0:0), a u nastavku je viđeno mnogo više uzbuđenja, kao i jedini gol na večerašnjem meču.

Gosti iz Španije do vodstva stižu u 59. minuti. Marco Guida je dosudio penal nakon što je Lisandro Martinez igrao rukom u kaznenom prostoru, a VAR je potom potvrdio njegovu odluku.

Brais Mendez je stavio loptu na bijelu tačku. Savladao je De Geu bez previše problema i doveo je svoj tim u prednost od 1:0.

United je potom krenuo po izjednačenje. Pokušao je Ten Hag određenim izmjenama promijeniti situaciju na terenu, ali u tome nije uspio.

Imao je United nekoliko pokušaja prema golu. Međutim, uglavnom su pokušaji bili bezopasni i ostalo je 1:0 za Real Sociedad.

Tim iz Manchestera tako je porazom počeo sezonu u Evropi i prekinut je niz od četiri pobjede u kojem su Crveni đavoli bili.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, 1. kolo:

Manchester United - Real Sociedad 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.