Napustio Zrinjski i napravio kvalitetan transfer

Transfer Igora Savića je završena stvar

Samir Mlaćo
Transfer Igora Savića (21) iz Zrinjskog u Torpedo Moskvu završena je stvar.

Tako navode ruski mediji koji kažu da je Torpedo dobio veliko pojačanje u vidu mladog igrača koji stiže iz bh. prvaka.

Savić je prema istim već potpisao ugovor i uskoro će upisati zvanični debi.

On je protekle sedmice odigrao posljednji meč za Zrinjski u pobjedi protiv FK Sarajevo 4:1, a zatim krenuo put Rusije.

Imao je i ponudu iz Belgije, no odlučio se za Rusiju, gdje je ranije otišao i njegov sada bivši saigrač Ivan Bašić.

I u Zrinjskom itekako mogu da budu zadovoljni transferom mladog veznjaka jer će mostarski klub inkasirati oko 650.000 eura prodajom Savića.

Ovaj 21-godišnjak je ponikao u dresu Zrinjskog, a još je igrao za GOŠK iz Gabele. Ipak, prije godinu dana se vratio u Mostar, te se izborio za mjesto u startnoj postavi Plemića. U GOŠK-u je pokazao da zaslužuje mjesto među Plemićima te je klub iz Gabele sigurno također mnogo zaslužan za ovaj transfer u elitni rang ruskog nogometa.

U dosadašnjem dijelu sezone Savić je za Zrinjski u svim takmičenjima odigrao 12 mečeva, te je zabio tri gola i upisao jednu asistenciju.

Savić je u dresu Zrinjskog odigrao ukupno 48 mečeva, dao je sedam golova i dodao tri asistencije. Sa Zrinjskim je uspio prošle sezone da dođe do titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da će njegov odlazak biti veliki problem za Plemiće koji su u srijedu se namučili u Banovićima, ali ipak sa minimalnih 1:0 savladali FK Sloboda.

Za vikend ih očekuje novo gostovanje, ovaj put HŠK Posušje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.