Prva liga RS

Krupa "melje", Sutjeska ne posustaje, novi kiks Zvijezde 09

Adnan Beganović

Odigrani su susreti 7. kola Prve lige Republike Srpske, a i dalje je Krupa vodeća ekipa prvenstva.

Izabranici Vladimira Ilića stigli su do nove ubjedljive pobjede. Na svom terenu ekipa iz Kanjona Tijesno sa ubjedljivih 6:0 nadigrala je Omarsku, a zanimljivo je da se šest fudbalera Krupe upisalo u listu strijelaca.

Pitanje pobjednika odlučeno je od 10. do 16. minute kada je Krupa postigla čak tri gola. Alen Nuhanović, Srđan Mrzić i Miloš Perović tresli su mrežu gostujuće ekipe, a sa 3:0 se otišlo i na odmor.

U drugom dijelu Ilićevi izabranici su povukli ručnu, no i pored toga uspjeli su postići još tri pogotka i to u finišu susreta, odnosno od 73. do 90. minute. U listu strijelaca su se upisali Nemanja Raković, Ljubiša Nikodinović i Ognjen Krneta.

Sloboda iz Novog Grada, koja ima visoke ambicije, remizirala je na gostovanju u Derventi. Domaći Tekstilac je poveo u 72. minuti preko Srđana Bašića, a izabranicima Darka Vojvodića bod je u sudijskoj nadokandi donio posuđeni igrač tuzlanske Slobode Adi Alić.

Zvijezda 09, čiji cilj je povratak u premijerligaško društvo nastavila je prosipati bodove. Naime, na gostovanju kod Famosa Zvijezda 09 je poražena (1:0) i pitanje je da li će ovaj poraz "preživjeti" šef struke Dženan Hošić. Jedini pogodak na susretu postigao je Danel Blažić u 74. minuti.

S dobrim igrama nastavili su i fudbaleri Sutjeske iz Foče koji su na domaćem terenu sa ubjedljivih 3:0 nadigrali Podrinje iz Janje. Bojan Mihajlović u 10., Branko Sekulić u 79., te Slaviša Ristović u 90. minuti su pogađali za Sutjesku, a do vrijedne pobjede stigla je i Slavija na gostovanju kod Kozare. Golovima Petra Dabića, Denisa Bogučanina i Bore Mišovića Slavija je slavila sa 3:0.

Najubjedljiviju pobjedu u 7. kolu ostvarli su Laktaši koji su sa 7:0 savladali Alfa Modriču, dok je Drina sa 4:1 nadigrala Željezničar Sport Team, a jedini susret bez golova su odigrali Ljubić i Rudar Prijedor.

Nekadašnji premijerligaš i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, Radnik iz Bijeljine, upisao je domaću pobjedu u duelu sa Slobodom iz Mrkonjić Grada. Slavio je Radnik 3:1, a golove su postigli Dejan Živković, Dragan Došlo i Miloš Jokić, dok je za goste pogodio Alem Suljić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Nakon sedam odigranih kola Krupa se nalazi na vrhu tabele sa 18 osvojenih bodova i sjajnom gol razlikom 26:3. Prati je Sutjeska koja ima dva boda manje, dok Slavija i Sloboda iz Novog Grada imaju po 14 bodova s tim što Slavija ima i utakmicu manje pa sa eventualna tri boda se može probiti na 2. mjesto.

Na samom dnu tabele nalaze se Alfa Modriča i Tekstilac sa po tri osvojena boda, Omarska i Drina su osvojili po bod više, dok Sloboda iz Mrkonjić Grada na svom kontu ima pet bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.