Kiks Slobode iskoristila Krupa i ubjedljivom pobjedom ponovo zasjela na čelo tabele

Prva liga RS

Kiks Slobode iskoristila Krupa i ubjedljivom pobjedom ponovo zasjela na čelo tabele

A. Beganović

Odigrano je sedam utakmica 6. kola Prve lige Republike Srpske nakon kojih je došlo do promjene na vrhu tabele.

Do ovog kola, vodeća Sloboda iz Novog Grada na svom terenu je kiksala, odnosno tri boda iz Novog Grada odnijeli su Laktaši koji su slavili s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Ognjen Škorić u 69. minuti.

Kiks Slobode iskoristila je Krupa koja je nakon domaćeg poraza u prošlom kolu i to upravo od Slobode, danas u Modriči sa pomalo nevjerovatnih 7:0 savladala domaću ekipu.

Izabranici Vladimira Ilića od prvog sudijskog zvižduka su krenuli ofanzivno i već u 4. minuti su preko Srđana Mrzića stigli do prednosti. Tri minuta kasnije Lelli Genaro Bautista je udvostručio prednost ekipe iz Kanjona Tijesno. Ognjen Krneta u 29. i Mrzić u 38. minuti su pogađali pa se na odmor otišlo sa prednošću Krupe 4:0.

Do pred sami kraj meča rezultat se nije mijenjao, a onda je Krupa za šeest minuta postigla još tri pogotka. Alen Nuhanović je u 82. pogodio za 5:0, Nishizaki Yuta minut kasnije pogađa vlastitu mrežu, a u 88 Krneta svojim drugim pogotkom postavlja konačnih 7:0.

Derbi kola odigrali su Rudar Prijedor i Radnik, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika. Dragan Bilbija je u 12. minuti doveo domaće do prednosti, da bi Miloš Jokić u 34., kasnije će se ispostaviti, donio bod gostima iz Bijeljine.

Pogotkom Luke Asentića u 12. minuti Slavija je na domaćem terenu savladala Drinu, dok je je podrinje golovima Stefana Božića i Borisa Andrića rezultatom 2:0 savladalo Tekstilac.

Željezničar Sport Team bio je ubjedljiv u duelu sa Ljubićem (4:1), a do nove "trice" stigla je i Zvijezda 09 koja je sa 3:1 savladala Sutjesku iz Foče.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Miloš Sekulović, Bogdan Milošević i Dragan Živanović su pogađali za Zvijezdu 09, dok je počasni pogodak za Sutjesku postigao Nikola Mojović.

Kolo se zatvara sutra duelima Slobode iz Mrkonjić Grada i Famosa, te Omarske i Gradiške, a sa 15 osvojenih bodova na čelu tabele je Krupa. Po dva boda manje imaju Sloboda Novi Grad, Sutjeska i Zvijezda 09, dok je na samom dnu Drina sa samo jednim osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi