La Liga

Mallorca povela u Madridu, pa onda vidjela moć Reala

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Mallorcu s 4:1 u susretu petog kola španske La Lige.

Real je u sjajnoj formi, a u La Ligi je na maksimalnom omjeru od pet pobjedea u isto toliko odigranih mečeva.

Mallorca je u Madrid doputovala sa namjerom da se nadigrava i zaista je pokazala da posjeduje kvalitet, ali Real je ipak Real i ponovo je pokazao svoju snagu, te je nakon preokreta na kraju slavio s 4:1.

Do 35. minute mreže miruju, a onda Vedat Muriqi na ubačaj iz prekida glavom pogađa za 0:1. Taj pogodak Realovu igru nije pretjerano poremetio, a domaćin na isteku prvog dijela dolazi do izjednačenja.

Federico Valverde je nakon velikog prodora sjajnim udarcem zatresao mrežu Mallorce za 1:1, da bi Real u nastavku napravio preokret.

Prvo je Carlo Ancelotti u igru uveo Modrića, Camavingu i Carvajala, koji su naravno bili prevaga u ostatku meča, a Vinicius Junior u 73. minuti postiže gol na asistenciju Rodryga za 2:1.

U 89. minuti Real Madrid je završio posao, a ovaj put je strijelac bio sjajni Rodrygo. U nadoknadi gol postiže i Rudiger, za konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real se tako vratio na vrh tabele sa 15 bodova i nastavlja borbu za odbranu titule, mada će očito ove sezone imati mnogo teži posao, s obzirom na evidentan kvalitet Barcelone koja također briljira u novoj sezoni.

Tim Carla Ancelottija u srijedu navečer dočekuje Leipzig u 2. kolu La Lige. U prvom kolu Madriđani su pobijedili Celtic u gostima s 3:0. Leipzig je pak neočekivano izgubio od Šahtara kod kuće.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti